PREDSTAVLJAMO: Učesnici košarkaškog kupa – KK “BUDUĆNOST VOLI” PODGORICA


 KK Budućnost, trenutno poznat kao Budućnost Voli zbog sponzorskih razloga, profesionalni je košarkaški klub iz Podgorice, Crne Gore. Tim se trenutno takmiči u Crnogorskoj košarkaškoj ligi i regionalnoj Jadranskoj ligi. KK Budućnost je dio sportskog društva Budućnost.
Klub je osnovan 1949. godine kada je sportsko društvo Budućnost odlučilo da formira muški košarkaški klub. Budućnost je učestvovala na prvom takmičenju u prvoj polovini juna 1949. godine, na trećem crnogorskom prvenstvu. Prvenstvo je održano na Cetinju, a pored Budućnosti učestvovale su još tri tima iz Crne Gore. Prvi uspjeh je došao dvije godine kasnije – 1951. godine, kada je Budućnost zauzeo prvo mjesto na prvom prvenstvu gradova, koji je održan u Herceg Novom.

Godine 1957. godine u Gradskom parku, na reci Morači, levo je sagrađen novi vanjski košarkaški teren.

Sezona 1979-80 je veoma značajna u historiji kluba. Budućnost je zauzela prvo mesto u drugoj ligi i automatski se kvalifikovala za prvu federativnu ligu Jugoslavije. Igrači su bili: Nikola Antić, Dragan Ivanović, Duško Ivanović, Vukićević, Sutulović, Vukosavljević, Petrović, Borislav Đurović, Bojanić, Garić, Slavenko Rakočević, Nesević i Dragović. Tim je vodio Rusmir Halilović. Kao domaćin, ekipa je morala igrati u Danilovgradu.

Sportski centar Morača  je sportsko mjesto u Podgorici, Crna Gora. Mjesto se nalazi u novom dijelu Podgorice, na desnoj obali rijeke Morače, nakon čega je dobio ime. Izgradnja ovog sportskog kompleksa počela je 1978. godine, a razni sportski objekti su raštrkani na području od pet hektara. Kompleks obuhvata površinu od 5 ha.

Navijači Budućnosti poznati su kao Varvari (Barbarians), grupa osnovana 1987. godine. Tradicionalne boje grupe su plava i bijela, koje su i boje svih sportskih klubova Budućnosti.

OSVAJANJA I PRIZNANJA

Prvenstva
Jugoslovenska Liga 3X
Crnogorska liga 11X
Kup Jugoslavije 3X
Crnogorski kup 10X
Također ne smijemo zaboravit spomenut i omladinske selekcije ovog kluba, koje također bilježe sjajne rezultate. Svoje umijeće su pokazali i na prošlogodišnjem košarkaškom kupu, a nikoga nisu ostavili ravnodušnim.

 Treba spomenuti da za ovaj klub trenutno nastupa i reprezentativac košarkaške reprezentacije BiH, Nemanja Gordić.

 Drugu godinu uzastopno su učesnici našeg košarkaškog kupa. Ekipa koja ima zavidne rezultate i na seniorskom ali i na omladinskom nivou. Ove godine svoje mjesto je pronašla u grupi sa našom ekipom. Mi im želimo srdačnu dobrodošlicu i puno sreće na turniru.
(kkvodopad)

You may also like...