Dominacija košarkaša “Vodopada” – zajednička večera obilježila šestodnevno putovanje

Dan pet u Mađarskoj započeo doručkom te slobodnim vremenom do 12h. U 12h je slijedio ručak a potom u 13h polazak na utakmice u Dunaujvaroš, gdje su odigrane utakmice protiv ekipa iz tog grada.

Utakmice su otvorili U14 selekcije. Od početka je naša selekcija pokazala dominantnost i bolju igru te su kontrolisali utakmicu tokom sve četiri dionice. Na kraju zaslužena pobjeda rezultatom 61:92.

U utakmici U16 selekcija do poluvremena je odigrana tvrda utakmica, da bi u ostatku susreta naši momci pokazali šta umiju te igrali izvrsnu košarku. Poeni su se nizali, odličan napad i odbrana rezultirali su visokom pobjedom 57:87.


Na kraju dana održana je izvrsna večera i duženje u restoranu Fritz, gdje su članovi oba kluba, “Vodopad” i “Szekzard” uivali u oličnoj hrani, lijepoj atmoferi, muzici. Na kraju su članovi uprava kluba, gradska uprava grada održali počasne govore te su uručeni pokloni.

Kolektiv KK “Vodopad” se zahvaljuje svima koji su omogućili da ovo putovanje postane nezaboravno. Posebno hvala gospođi Gabriella Nagy, gospodinu Arpad Murvai, gradskoj upravi grada Szekszard, upravi kluba FKSE “Szekzard” te gospodinu Fritz.

Vidimo se iduće godine!

Polazak kući je planiran sutra u 9 sati ujutro.

 

 

 

 

(kkvodopad)

 

You may also like...