Košarkaška reprezentacija BiH u Jajcu igra sa Slovenijom


U okviru priprema za predstojeće Evropsko juniorsko prvenstvo u košarci koje će se održati u periodu od 28. jula do 4. augusta 2018. godine u Latviji, Košarkaški klub “Vodopad” Jajce ugostit će košarkaške reprezentacije BiH i Slovenije u prijateljskoj utakmici koja će se odigrati u nedjelju, 8. jula u gradskoj sportskoj dvorani u Jajcu, s početkom u 14 sati.

Karte za ovaj suret uskoro će biti u prodaji po cijeni od 3 marke.

-Veoma sam sretan što su ljudi iz košarkaškog saveza BiH prepoznali Jajce i KK Vodopad, kao dobre domaćine i organizatore te nam ukazali priliku da po prvi puta ugostimo i gledamo naše najbolje juniore u gradskoj sportskoj dvorani u Jajcu. Za nas je velika čast što nam prvi put u Jajcu, u jednoj zvaničnoj utakmici dolazi bh. reprezentacija – kazuje Denis Zjajo, direktor i trener KK “Vodopad” za Jajce Online.

U toku su završne pripreme za meč bh. košarkaša.

-Samim tim, pripreme za ovaj meč su posebne jer želimo spremno i na pravi način dočekati najbolje juniore BiH, ali i Slovenije. Sasvim sigurno će publika u Jajcu gledati odličnu košarkašku utakmicu. Tom prilikom želimo pozvati sve naše sugrađane na ovako veliki događaj, da zajedno napunimo dvoranu i pokažemo da su Jajčani uvijek znali prepoznati prave sportske manifestacije – ističe Zjajo.

Izabranici selektora Borisa Džidića odigrat će dvije utakmice s vršnjacima iz Slovenije.

-Za nama je prvih sedam dana priprema, radimo dosta dobro, Momci su stvarno motivirani. Radujemo se utakmicama u D.Vakufu i Jajcu, koje jesu manje sredine, ali znamo koliko žive za košarku i za reprezentaciju. Na EP želimo da ostanemo u A diviziji i da nastavimo kontinuitet među najboljim reprezentacijama – govori Džidić za Jajce Online.

Mladi bh košarkaši igrat će u grupi C sa Španjolskom, Ukrajinom te Finskom.

 

 

 

 

(JajceOnline)


You may also like...