Kako je Duško Vujošević sklonio Bogdana sa ulice i pomogao mu da postane jedan od najboljih


Košarkaš Sacramento Kingsa Bogdan Bogdanović htio je da napusti crno-bijele jer se posvađao sa trenerom Vladom Jovanovićem. Ipak, menadžer Aleksandar Rašković ga je spriječio jer je Duško Vujošević trebalo da preuzme klub.

Sve što je napravio u Partizanu Bogdan Bogdanović (25) ne bi uspio da nije bilo Duška Vujoševića!

– Sjećam se našeg prvog susreta, Dule mi je rekao: “Čujem da izlaziš po gradu i da se zezaš. To kod mene neće moći. Ako želiš da postaneš košarkaš, bićeš košarkaš, a ako želiš da postaneš mafijaš, prestani da treniraš, otkrio je Bogdanović u knjizi Darka Plavšića NBA Srbija. Pozivi na fiksni Priče o disciplini koju je Dule uvodio u ekipe koje je trenirao definitivno nisu mit. Bogdanović se uz osmjeh prisetio kako je sve to izgledalo. – Sve nas je kontrolisao, a mene najviše jer sam bio nemiran. Zvao me je navečer na fiksni telefon da provjeri da li sam kod kuće. Imao je takav autoritet da nismo smjeli da ga prevarimo. Davao nam je da čitamo knjige kako bismo razvijali moždane vijuge i oplemenili našu igru. Sve sam pročitao, veliki je to broj knjiga, rekao je Bogdanović. Poslije nekog vremena njihov odnos se narušio. Duško je smatrao da Bogdan treba da ostane tri sezone, a on je otišao poslije dve pod njegovom palicom. – Pričao je da je trebalo nešto da vratim crno-bijelima. A ja mislim da sam dao sve, niko me nije pitao šta je sa prve dve sezone koje sam izgubio. Bio je ljut, želio je da odmah odem u NBA, da me on pošalje tamo, otkrio je nekadašnji član i turskog Fenerbahčea, koga je svojevremeno Dule hvatao za vrat kako bi ga vaspitao!

Ipak, lako je zaključiti da nije bilo Vujoševića, Bogdan bi možda i dan-danas izlazio i zezao se dok Evropa i svijet ne bi bili u prilici da vide takav raskošan talenat. – Kada sam dobio poziv za Svjetsko prvenstvo za igrače do 19 godina, otišao sam u Budvu sa društvom. Ranije nisam imao novca za to. Probao sam alkohol prvi put, pretjerivali smo sa izlascima. Postao sam mangup, birao sam mjesta na kojima ću se pojaviti. Srećom, brzo sam to prevazišao, zaključio je Bogdan.

 

 

 

 

 

(Sport1/Republika.rs)


You may also like...