U toku prijave za treći turnir u basketu ‘Jajce Open 3×3’

Na platou ispred Doma kulture u Jajcu od 3. do 5. avgusta održat će treći turnir u basketu „Jajce Open 3×3“ u organizaciji  KK „Vodopad“, a okupit će veliki broj košarkaša iz više gradova BiH.

-Prethodna dva turnira su nam pružila odličnu košarku i zabavu, a i ovaj turnir ne nagovještava ništa manje. Očekuje nas tri dana košarkaškog spektakla, uživanja i druženja – rekao je Kenan Čejvan, trener KK „Vodopad“,

Osim juniorskog za godište 2001. i mlađe, odigrat će se i turnir u seniorskog konkurenciji.

-Što se tiče ovogodišnjeg „Jajce Open 3×3“, mini-basket i seniorski turnir rezerviran je za ekipe iz Jajca, a juniorski turnir je otvorenog tipa. Ekipe se mogu se prijaviti preko naših službenih stranica kluba i to do 31. jula – ističe Čejvan.

S obzirom na to da mladi sve više vremena provode za kompjuterima, a sve manje bave se sportom. Ovim turnirom KK „Vodopad” želi još više popularizirati košarku i vratiti je u neke sportske okvire u Jajcu, ali i šire.

Osim dobre i kvalitetne igre, sve ljubitelje košarke očekuje i dobra zabava. U okviru basket turnira u centru Jajca pored mečeva po grupama, a zatim i eliminacija, održat će se i takmičenja u šutiranju trojki.

Generalni pokrovitelj i ovogodišnjeg tunira je Općina Jajce na čijem je čelu načelnik Edin Hozan.

 

 

 

(avaz)

You may also like...