Podrška za “Momke sa Vrbasa” – KK “Promo” Donji Vakuf piše historijuU posljednjih par sedmica, svjedoci smo jedne prelijepe priče koja svoje središte ima u nama susjednom, Donjem Vakufu, tačnije košarkaškom klubu “Promo” Donji Vakuf.

Da je ovaj mali grad oduvijek živio za košarku svima je poznato, no ovakva košarkaška groznica koja trese Donji Vakuf i njegove stanovnike, odavno nije viđena.

Popularni “Momci sa Vrbasa” ove sezone bilježe fantastične rezultate u A1 ligi, trenutno na čelu sa trenerom Kenanom Jugom. A historiju su ispisali ušavši u finale play-offa A1 lige i direktnu borbu za ulazak u najviši rang BH košarke, Premijer ligu BiH.

U subotu, 4. maja, u Donjem Vakufu odigran je prvi susret finala A1 lige između KK “Promo” i KK “Čelik” Zenica. Donjevakufljani su na kraju sjajnom i veoma uvjerljivom igrom slavili pobjedu nad Zeničanima rezultatom 88:71, te tako poveli 1:0 u seriji.

Atmosfera u Sportskoj dvorani Donji Vakuf zaista ostavlja bez teksta, a to možete da vidite i na fotografijama ispod.

Kolektiv košarkaškog kluba “Vodopad” Jajce ovim putem upućuje riječi hvale i podrške prije svega direktoru kluba gosp. Harisu Hadžiću kao i kompletnom kolektivu košarkaškog kluba “Promo” Donji Vakuf, te svim navijačima ovog kluba koji su jedan od najsvjetlijih primjera kako se navija, bodri, podržava i slobodnu možemo reći živi za svoj klub i grad.

Jedna zaista prelijepa priča iz grada sa Vrbasa, koja će, nadamo se, imati historijsku i sretnu završnicu a to je ulazak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Naprijed komšije, Jajčani su uz vas !!

Košarkaški klub Vodopad Jajce, Denis Zjajo, direktor kluba

(kkvodopad)


You may also like...