Pobjeda i poraz protiv selekcija KK “Kiseljak” – sjajan susret pionirskih selekcija


U okviru XXVIII kola No1 Lige mladih SBK/KSB danas smo ugostili selekcije ekipe KK “Kiseljak”.

Prvi susret su odigrale mini-basket selekcije. “Tvrda” utakmice od samoga starta nagovijestila je uzbudljivu predstavu, što najbolje govori broj koševa na ovom susretu.

Bolje u susret ušla je naša selekcija, vidno raspoložena i motivisana. Ipak, gosti se nisu predavali te u par navrata rezultatski suztizali naše dječake. No ipak, borbena družina nije dopustila preokret te su u nastavku susreta uspjeli iskontrolisati igru te zasluženo slaviti rezultatom 38:26.

Istakli su se Perak 14p, Čano 14p, Kolovrat 11p.

Nakon najmlađih košarkaša, na teren su istrčale pionirske selekcije. Nevjerovatna, neizvjesna utakmica do samoga kraja. Odlična igra, energija, atmosfera s obje strane, nije dozvoljavala da se protivnik rezultatski odvoji. Regularni tok utakmice završen je rezultatom 64:64, tako da se igrao produžetak.

Uslijedio je jedan nagli pad naših košarkaša u igri, te su to gosti znali kazniti, te na kraju slaviti 64:68. Sjajna košarkaška predstava.

Najbolji pojedinci naše ekipe bili su Lučić 19p, Poško 15p, Baković 15p, Glamočić 10p, Sadiković 5p.

Zahvaljujemo se gostima na fer i korektnom ponašanje te čestitke na pobjedi. Također čestitke i našim košarkašima na borbenosti i ostvarenoj pobjedi. IDEMO DALJE!

(kkvodopad)


You may also like...