No1 Liga mladih SBK/KSB – osvrt na prvi dio sezone


Nakon što je uspješno okončan prvi dio sezone No1 lige mladih SBK/KSB, vrijeme je i da malo obratimo pažnju i na statistiku i učinke naših selekcija.

PREDPIONIRI

Naši najmlađi košarkaši, mini basket selekcija, trenutno zauzima 2. poziciju sa 5 pobjeda i 1 porazom u 6 odigranih susreta, odmah iza glavnog konkurenta ŠK “Never Stop” Donji Vakuf.
Što se tiče same statistike igrača, zaista su svi igrači dali svoj doprinos odličnim rezultatima u prvom dijelu sezone, a istakli su se Jurić Ivan sa prosjekom od 8.8 poena, Harun Hodžić 8.3 poena te Abdullah Julardžija sa 6.5 poena.
Vjerujemo kako će naši dječaci nastaviti pružati odlične partije i u drugom dijelu sezone, te pokušati preuzeti vodeću poziciju.

PIONIRI

Naša pionirska selekcija je trenutno druga po uspješnosti među selekcijama našeg kluba. Naši dečki zauzimaju 4. mjesto na tabeli. U 6 odigranih utakmica ostvarili su 4 pobjede i 2 poraza.
Zaista odlična timska igra, predvođena dominacijom Doriana Bakovića sa prosjekom od 31.6 poena, a slijede ga Tarik Čano sa 7.1 poenom te Leo Perak sa 9 poena u prosjeku.
Ostaje nam da vidimo da li će naši pioniri ostvariti željeni rezultat te uspjeti unaprijediti svoju poziciju na tabeli.

KADETI

Što se kadetske selekcije tiče, ove sezone nešto slabiji učinak od protekle, gdje su bili viceprvaci. U 6 odigranih susreta ostvarili su 4 pobjede i 2 poraza. Sajna timska igra kao i atmosfera krase ovu ekipu u dosadašnjem dijelu,a sigurni smo da će nastavak sezone donijeti poboljšanje i promjene u samoj ekipi te na kraju i željene rezultate. Trenutno zauzimaju 9 mjesto na tabeli. Samo jako momci!
Ekipu predvodi izvrsni Marin Bogić sa prosjekom od 27.4 poena, Ivan Lučić 14.2 poena te Faris Imamović 9.6 poena. Pomenuti moramo i Belmina Kraka koji je odigrao značajnu defanzivnu ulogu u ekipi.

JUNIORI

Nažalost, ove selekcije imaju najmanji broj utakmica, pa je na osnovu toga teško bilo šta konkretno reći. Naši momci su u dva odigrana sureta zabilježili dva nesretna poraza. No kako sami kažu to ih nije obeshrabrilo. Vjeruju kako će nastavak sezone donijeti bolju igru i mnogo bolje rezultate.
Nakon II kola, Antonio Sivonjić bilježi prosjek od 23.5 poena, Gabriel Perak 12 poena te Ivan Lučić 10.5 poena.

Nakon kratke pauze naši momci se sutra vraćaju svojim treninzima u želji da unaprijede uspjehe, kako iz provg dijela tako i proteklih sezona, a mi im želimo mnogo sreće i uspjeha.

Na parket se ponovo vraćamo 25./26.01. kada se nastavlja košarkaška No1 liga mladih SBK/KSB.


(kkvodopad)


You may also like...