Uspješno održan “Jajce Open 3×3” 2020. – Ekipa “ŠTRUMFOVI” zasluženi pobjednik


Zbog vanredne situacije urokovane pandemijom i radovima koji se održavaju u našem gradu, nažalost klasični Jajce Open 3×3, koji se održava tri dana na platou Doma kulture, ove godine je otkazan. Uz poštivanje epidemioloških mjera, turnir je organizovao košarkaški klub „Vodopad“ Jajce u suradnji sa Mjesnom zajednicom Divičani i Općina Jajce, po prvi put na lokaciji igrališta Šimića Polje – Divičani.

Ideja za održavanje turnira na ovoj lokaciji, proistekla je s ciljem da se dječaci, bez obzira na svu ograničenost koju je donijela situacija s virusom, ipak druže i zabave kroz najljepši sport.

Turnir je bio rezervisan za dječake rođene 2006. i mlađe. Nastupilo je 7 ekipa sastavljene od dječaka koji treniraju u košarkaškom klubu “Vodopad”: CATCHFIRE; STRONG NETS; MILWAUKEE BUCKS; ŠTRUMFOVI; LAKERS; NET RIPPERS I DIVIČANI.

Turnir je započeo sa odigravanjem grupne faze; odigrano je 12 utakmica a rezultati su sljedeći:

“STRONG NETS” vs. “MILWAUKEE BUCKS” 4:7

“CATCHFIRE” vs. “ŠTRUMFOVI” 3:11

“LAKERS” vs. “NET RIPPERS” 7:9

“NET RIPPERS” vs. “DIVIČANI” 11:1

“STRONG NETS” vs. “LAKERS” 10:11

“CATCHFIRE” vs. “NET RIPPERS” 7:9

“ŠTRUMFOVI” vs. “DIVIČANI” 12:7

“MILWAUKEE BUCKS” vs. “NET RIPPERS” 11:10

“LAKERS” i “MILWAUKEE BUCKS” 7:10

“ŠTRUMFOVI” vs. “NET RIPPERS” 7:4

“DIVIČANI” vs. “CATCHFIRE” 2:9

“STRONG NETS” vs. “NET RIPPERS” 8:10

U sklopu turnira je održano takmičenje u šutiranju za tri poena, a u finalu su se našli HARUN HODŽIĆ iz ekipe “MILWAUKEE BUCKS”  i AJDIN HALILOVIĆ iz ekipe “NET RIPPERS”, Šuterski mnogo raspoloženiji bio je Harun Hodžić te tako osvojio prvo mjestoČestitke !

Nakon grupne faze; zbog vremesnog ograničenja, uslijedio je nodigravanje utakmice za 3. mjesto te finalne utakmice. U utakmici za treće mjesto snage su odmjerile ekipe “NET RIPPERS” i “CATCHFIRE”. Zaista odlična utakmica, sa dosta uzbuđenja i neizvjesnosti. Na kraju zasluženo 3. mjesto zauzela je ekipa “NET RIPPERS” (Ajdin Halilović, Leon Dunin, Omar Hadžiefendić) rezultatom 7:6.. Čestitke!

“NET RIPPERS”

U jednoj veoma atraktivnoj finalnoj utakmici, pobjedu a time i titulu najbolje ekipe ovogodišnjeg turnira je odnijela ekipa “ŠTRUMFOVI” (Ivan Jurić, Feđa Poričanin, Abdullah Julardžija), savladavši ekipu “MILWAUKEE BUCKS” (Harun Hodžić, Zvonimir Crnoja, Bojan Petrović) rezultatom 12:4 u utakmici koja je zaista pokazala svu lijepu strau košarke. Čestitke ekipi “ŠTRUMFOVI” ali i ekipi “MILWAUKEE BUCKS” koja je pokazala odličnu borbenost i požrtvovanost.

“ŠTRUMFOVI”
“MILWAUKEE BUCKS”

Čestitke svim učesnicima i hvala svima koji su došli podržati naše košarkaše. Ovom prilikom posebno želimo da se zahvalimo ljudima koji su zaista pomogli da se ovogodišnji turnir, bez obzira na vanrednu situaciju ipak održi na vrhunskom nivou. Veliko hvala našim prijateljima, gospodinu Branko Petrović, Aleksandar Petrović, Zvonimir Petrović i Hamdija Hodžić. Nadamo se nastavku suradnje i još mnogo uspješnih, zajedničkih projekata. Vidimo se iduće godine.

ZAHVALNICE


You may also like...