Szekszárd, Mađarska 2017.


Od 19. do 24 juna, kadetska i pionirska selekcija KK „Vodopad“ Jajce gostovala je kod košarkaškog kluba iz Szekszárda u Mađrskoj, koji su učestvovali na 2. Međunarodnom košarkaškom kupu kraljevskog grada.

Naši košarkaši su u jutarnjim satima krenuli na put.
Direktori i trener kluba Denis Zjajo i njegovi pomoćnici Edis Redžić, Aziz Bašimamović, Kenan Popaja, Kenan Čejvan odabrali su 19 igrača za šestodnevno putovanje u Mađarsku.

Nakon osmosatne vožnje, naši momci su oko 12 sati stigli Szekszard. Zatim je slijedilo upoznavanje sa okolinom i domaćinima, zajedniči ručak, te potom odlazak u Aquapark.
Povratkom u hotel, slijedila je večera a nakon večere momci su imali slobodne aktivnosti.
Narednih dana slijedio je niz zanimljivih aktivnosti, pokazni treninzi, utakmice i druženja.

Drugi dan u mađarskom Szekszardu započeo je veoma rano buđenjem u 7:30h. Nakon doručka odrađen je jutarnji trening pionira i kadeta.

Ručak je bio u 13 sati i nakon toga su bile slobodne aktivnosti. Dan je nastavljen odlaskom u susjedni grad Paks, gdje su odigrane dvije kontrolne utakmice pionira i kadeta.
Utakmice protiv ekipa Atomeromu SE Paks završili smo porazom. Dobre utakmice, mnoštvo lijepih poteza i brze igre sa dosta jakom odbranom koja je presudila na kraju, krasile su današnje utakmice.
Čestitke domaćinima uz zahvalnost za gostoprimstvo i nova prijateljstva.
Poslije utakmica bio je odlazak u restoran na ručak, te su momci izrazili želju da posjete McDonalds što im je omogućeno.

Treći dan u Szekszardu započeo je zajedničkim jutarnjim treningom pionira i kadeta kao priprema za utakmicu.

Nakon toga uslijedio je odlazak na bazene, uz druženje i psihičku pripremu za utakmicu.

U 15:00h bio je odlazak na utakmicu protiv ekipe Szekszard Alisca Terra, gdje su domaćini trijumfovali u obje utakmice. Vrijedi spomenuti kadetsku utakmicu, naši momci su odigrali čvrstu, odličnu utakmicu,borba i želja za pobjedom nije izostajala. Rezultatski se nijedna ekipe nije mnogo odvajala, lijepih poteza i koševa nije izostajalo, ali ipak nije bilo sreće za naše momke.Na kraju su poraženi dva razlike. Čestitke domaćinima i hvala na korektnoj igri i gostoprimstvu.

Poslije utakmice na redu je bila zajednička večera u restoranu uz druženje i dobru atmosferu.

Četvrti dan košarkaši su započeli šetnjom kroz grad i uživanjem u njegovim ljepotama.

Potom je slijedio odmor do 15:00h kada je došlo vrijeme za odlazak u susjedni grad Baja na utakmice. Obje selekcije kluba iz Jajca su u zanimljivim utakmicama poražene, uprkos dobroj i hrabroj igri. Utakmice su prošle u fer i korektno. Čestike domaćinima.

Poslije utakmice slijedila je zajednička večera.

Peti dan svog boravka u Szekszardu, kolektiv KK “Vodopad” Jajceiskoristio je za jednodnevni obilazak Budimpešte.

Prva destinacija u Budimpešti bila je zgrada Parlamenta, gdje su momci imali svog vodiča koji ih je pobliže upoznao sa značajem zgrade, vidjeli su unutrašnjost i mnoge znamenite stvari.

Također su posjetili Trg heroja, dobili pojašnjenje o važnim osobama za državu Mađarsku.
Slijedeća destinacija je bila tvrđava odakle se moglo uživati u prelijepom pogledu na cijeli grad. Tu je slijedio kratki predah, i fotografisanje.

Vrhunac dana bio je odlazak u ambasadu BiH u Mađarskoj kod gospodinaAleksandra Dragičevića. Tu su momci saznali kakvu ulogu ima ambasada i njeni glavni ljudi. Zahvaljujemo se gospodinu Dragičeviću i njegovim saradnicima; prvi sekretar Emir Vladović; na lijepom gostoprimstvu i druženju, a zahvale također pripadaju našoj prijateljici Gabriela Nagy koja nam je sve ovo omogućila.

Navečer je slijedila zajednička večera sa gospodinom ambasadorom, gradonačelnikom grada Szekszard Rezso Acs, direktorom košarkaškog kluba iz Szekszarda Fenyohazi Elemer i ostalim ljudima koji su učinili da boravak bude što bolji. Uz odličnu večeru je priređena prigodna muzika, ina kraju je izrečeno par riječi od strane prisutnih bitnih ljudi i naravno našeg kapitena Gabriela Peraka te međusobno uručeni pokloni.

Kolektiv je uživao u ovom prelijepom putovanju u Mađarsku i zahvaljuje se svima koji su učinili da ovo putovanje postane nezaboravno.

 

SVE SLIKE ZA NAŠEG PUTOVANJA MOŽETE POGLEDATI NA LINKOVIMA ISPOD :

https://www.facebook.com/kkvodopad/posts/1905561533041206
https://www.facebook.com/kkvodopad/posts/1906093979654628
https://www.facebook.com/kkvodopad/posts/1906660912931268
https://www.facebook.com/kkvodopad/posts/1907248659539160
https://www.facebook.com/kkvodopad/photos/a.1658608064403222.1073741829.1656412264622802/1909778622619497/?type=3