Kadeti otputovali na EYOF u Gyor – rezime kontrolnih utakmica juniora protiv Španije


Muška kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine zajedno sa mladim bh. olimpijcima otputovala je na EYOF igre u Gyoru, gdje će braniti zlatnu medalju osvojenu prije dvije godine u Tbilisiju.

 Selektor Dejan Bodiroga odlučio se da u Mađarsku povede sljedećih 12 igrača: Milan Manojlović (Italija), Karlo Zelenika (Zrinjski), Ognjen Marković (Leotar), Kosta Kontić (Rookye), Nikola Mičić (OKK Spars Ziraat Bank), Timur Krupalija (OKK Spars Ziraat Bank), Alija Islamović (Koš), Haris Dedajić (OKK Sloboda), Deni Radak (OKK Spars Ziraat Bank), Mirza Kusturica (Budućnost), Harun Huseinpašić (Kengur), Mihajlo Nešković (Varda).
Bosna i Hercegovina nalazi se u A grupi EYOF igara, zajedno sa selekcijama Italije, Finske i Hrvatske. Prvu utakmicu naši kadeti odigraće u ponedjeljak, 24. jula u 12.15 sati protiv reprezentacije Finske. Druga utakmica na programu je u utorak, 25. jula u istom terminu protiv reprezentacije Italije, dok će treći meč bh. kadeti odigrati u srijedu, 26. jula od 14.30 sati protiv selekcije Hrvatske. Dvije prvoplasirane ekipe iz obje grupe izboriće plasman u polufinale EYOF igara u Gyoru.

U protekla dva dana naša juniorska selekcija je odigrala dvije kontrolne utakmice protiv Španije.

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je odgovarajuću selekciju Španije 22.7.2017. godine u Skenderiji, bilo je 78:76.

Prvu četvrtinu su dobili naši mladići rezultatom 21:20, a Španci su potom uzvratili i dobili drugu dionicu rezultatom 18:20, pa se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 39:40 u korist Španije. Španci su imali 12 poena prednosti sredinom trećeg perioda igre, bilo je 60:48 poslije čega je uslijedila serija naše reprezentacije od 11:0, pa se u posljednjih deset minuta utakmice ušlo sa pola koša prednosti Španije, 60:59.

Gdje je stala u trećoj četvrtini, naša reprezentacija je nastavila u posljednjoj, te su taj period igre okončali u svoju korist i pobijedili rezultatom 78:76. Najbolji u našoj reprezentaciji je bio Sani Čampara sa 31 poenom dok je Emir Čerkezović dodao 14. Drugi susret ove dvije reprezentacije se igra u Donjem Vakufu od 19 sati.

Nakon pobjede u Sarajevu, juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine ponovo je sinoć odmjerila snage sa selekcijom Španije.

U Donjem Vakufu rezultat je bio 60:65, te se Španija revanširala našoj reprezentaciji za jučerašnji poraz. Španija je dobila prvu četvrtinu rezultatom 6:14 kao i drugu 21:22, pa je na poluvrijeme otišla sa devet poena prednosti, bilo je 27:36 za Crvenu furiju.

Gosti su dobili i treću dionicu rezultatom 14:18 i u posljednjih deset minuta se ušlo sa 13 poena prednosti Španije, 41:54. Ipak, Zmajići su se uspjeli vratiti, ali ne u potpunosti, te su se Španci revanširali za jučerašnji poraz. BiH-Španija 60:65 (6:14, 21:22, 14:18, 19:11).

 

 

bhbasket.ba
Sport1.ba


You may also like...