“Nove nade – nove snage” Fojničko ljeto 2018.


Selekcija 2005. godište i mlađi zajedno sa trenerima Edis Redžić i Aziz Bašimamović  učestvovala je na turniru “Nove nade – nove snage” koji se održava u sklopu manifestacije “Fojničko ljeto 2018. godine” dana 11.8.2018. godine.

Pored naše ekipe, učešće su uzele i ekipe : KK “Star” Fojnica kao domaćin, ŠK “Never Stop” Donji Vakuf, ŠK “Prvi koš” Vitez, SD “Winner” Zenica i KK “Kiseljak”.

Turnir je odigran na sportskom igralištu Osnovne škole “Muhsin Rizvić”.

Prvu utakmicu su odigrali protiv kao i uvijek izvanredne ekipe KK “Kiseljak”. Uprkos hrabroj igri naših dječaka, ekipa iz Kiseljaka je uspjela savladati naše košarkaše.

Naredna utakmica naše ekipe bila je protiv selekcije SD “Winner” Zenica. Odlična igra naših mališana donijela je pobjedu rezultatom 23:12 te utakmicu za treće mjesto.

Slijedio je odmor, kupanje na bazenima, druženje i opuštanje pred nastavak turnira.

U utakmici za treće mjesto igralo se protiv ekipe ŠK “Never stop” Donji Vakuf. Naša selekcija je igrala bez jednog od startnih igrača, Kolovrat Matej koji je zadobio jednu lakšu povredu.

Odlična utakmica, sa dosta lijepih poteza i poena, ali i požrtvovanosti obje ekipe viđena je na terenu Osnovne škole “Muhsin Rizvić”. “Tvrdo” je bilo tokom cijelog susreta, no ipak na kraju pobjedu je odnijela ekipa iz Donjeg Vakufa. Čestitke.

Zahvaljujemo se našim prijateljima iz KK “Star” Fojnica na pozivu te čestitke na odlično organizovanom turniru. Također čestitke našim dječacima na ostvarenom rezultatu. Bilo je ovo lijepo iskustvo za naše dečke, koje će im sigurno pomoći u nastavku.