17. MEĐUNARODNI KUP GRADA ŠIBENIK 2017.


Pionirska selekcija KK “Vodopad” Jajce je u periodu od 30.9. do 1.10.2017. učestvovala na 17. MEĐUNARODNOM KOŠARKAŠKOM KUPU GRADA ŠIBENIKA 2017. na kojem je pored naših dječaka još učestvovali i
ŠK “Dražen Petrović” Šibenik kao domaćin turnira
KK “Alkar” Sinj
KK “Trogir” Trogir.
Prve utakmice naših dječaka odigrane su u sportskoj dvorani Baldekin u Šibeniku, i to utakmice između ekipa KK “Alkar” Sinj i KK “Vodopad” Jajce s početkom u 10 sati, te druga utakmica u 12 sati između ekipa KK “Trogir” Trogir i KK “Vodopad” Jajce.

U prvom susretu, pobjedu je odnijela ekipa iz Jajca rezultatom 52:37. Najbolji pojedinci u našoj ekipi bili su Ivan Lučić 10p, Mensur Čavak 14pLuka Rajić 14pHarun Turudić 8p te Ivica Crnoja 4p . Veoma zanimljiv susret, sa dosta atraktivnom košarkom viđen je u ovoj sportskoj dvorani. Tokom prve tri dionice niti jedna ekipa se nije značajno rezultatski odvajala, međutim u zadnju četvrtinu naši momci su ušli sa prednošću od 12 poena razlike, te tako mirno priveli utakmicu do kraja.

U drugom susretu, kao pobjednik izašla je ponovo naša ekipa pobjedivši rezultatom 59:52. Prava košarkaška poslastica za košarkaške fanove odigrala se između ove dvije ekipe. U par navrata ekipa iz Trogira rezultatski se znatno odvojila, da bi ipak u zadnjoj dionici naši izvanredni momci dobrom odbranom i pogađanjem bitnih šuteva stvorili sebi prednost koju su zadržali do kraja te tako ostvarili bitnu pobjedu koja im je omogućila borbu za prvo mjesto. Najviše su se istakli Mensur Čavak 31pLuka Rajić 13p, Ivan Lučić 12pIvica Crnoja 3p, dok je najbolji igrač u protivničkoj ekipi bio Kuzmanić sa 21p.

1.10.2017. godine u Sportskoj dvorani Baldekin, odigrana je utakmica za prvo mjesto između ekipa KK “Vodopad” Jajce te domaćina ŠK “Dražen Petrović” Šibenik.

U odličnoj utakmici, dostojnoj finala ovakvog turnira, pobjedu a time i prvo mjesto zauzela je ekipa iz Šibenika, dok su naši momci osvojili srebro.

Naši momci su pružali dobar otpor, ali na kraju se nije moglo sa izvrsnom ekipom Šibeničana, koji su slavili rezultatom 68:41 i  zasluženo osvojili ovo takmičenje.

Najbolji pojedinci u našem timu bili su kapiten Ivan Lučič i playmaker Mensur ČavakLuka Rajić nažalost nije nastupio zbog zdravstvenih problema, što je oslabilo naš hrabri tim.

Ovim putem KK “Vodopad” se zahvaljuje cijelom kolektivu Škole košarke “Dražen Petrović” Šibenik i roditeljima na zavidnom gostoprimstvu, fer i korektnoj igri i što su omogućili da ovo putovanje učine što boljim i nezaboravnim za naš klub. 
Veliko hvala, vidimo se iduće godine.

SVE SLIKE SA 17. MEĐUNARODNOG KOŠARKAŠKOG KUPA GRADA ŠIBENIKA 2017. MOŽETE POGLEDATI NA NAŠOJ FACEBOOK STRANICI :
https://www.facebook.com/pg/kkvodopad/photos/?tab=album&album_id=1950520481878644
https://www.facebook.com/pg/kkvodopad/photos/?tab=album&album_id=1951008538496505