“Kadetski košarkaški turnir“ – BOS. KRUPA 2017.


Proteklog vikenda kadetska selekcija KK “Vodopad” Jajce otputovala je u Bosansku Krupu,gdje je tokom dva dana (20.5. i 21.5.) uzela učešće na turniru koji je organizovao KK “Bratstvo” iz Bosanske Krupe. Pored našeg kluba i domaćina turnira još su učestvovali KK „Željo 1971“ Bihać i KK „Top basket“ Nova Topola.

Utakmice su se odigravale u sportskoj sali MSŠ “SAFET KRUPIĆ”

Prvom utakmicom, turnir su otvorile ekipe KK “Vodopad” Jajce  i KK “Top Basket” Nova Topola, u kojem momci iz Banja Luke odnose pobjedu ispred naših kadeta, da bi u drugoj utakmici košarkaši iz KK „Vodopad“ Jajce doživili poraz od KK “Željo 1971” Bihać. Ipak naši momci su izborili utakmicu za treće mjesto u kojoj su igrali protiv domaćina turnira KK “Bratstvo” Bosanska Krupa.

Već od početka utakmice se vidjelo da su naši momci bili dominantnija ekipa,i taj tempo održavali;što je na kraju dovelo do pobjede izabranika trenera Denisa Zjaje i osvajanja trećeg mjesta.

Rezultat utakmice je glasio
KK “Vodopad” Jajce 68-51 KK “Bratstvo” Bosanska Krupa
a poene za tim iz Jajca postigli su Vunić 6, Bogić 2, Marušić 7, Mitrić 14, Krak 2, Sivonjić 3, Perak 27, Rajić, Imamović i Mujić 6.

Naši kadeti su ovaj turnir iskoristili kao još jednu priliku za dobar rezultat ali su mimo toga obišli grad i upoznali vršnjake koji gaje istu ljubav prema najljepšem sportu.
Bilo je ovo jedno dobro iskustvo koje će našim momcima pomoći u daljnjem razvoju svoje igre.