O KLUBU


Košarkaški klub Vodopad Jajce veoma uspješno egzistira već drugu godinu za redom gdje okuplja preko 150 dječaka i djevojčica uzrasta od 5 do 18 godina raspoređenih u 4 takmičarske selekcije (juniori, kadeti, pioniri i mini basket) te školu košarke koja se održava na 3 punta (Bare – gradska dvorana, Divičani i sala OŠ Berta Kučera).

Aktivno već drugu godinu takmičimo se u ligi mladih srednje-bosanskog kantona, učesnici smo mnogobrojnih turnira u zemlji i inozemstvu. S ponosom predatavljamo naš najveći projekat, Košarkaški kup Kraljevskog grada koji već drugu godinu za redom okuplja najbolje ekipe iz regiona kao što su: KK Cibona Zagreb, KK Budućnost Podgorica, OKK Spars Sarajevo, KK Koš Sarajevo, ŠK “Dražen Petrović” Šibenik, KK Sava Beograd, BC Szekszard…itd.

Također smo organizatori turnira u uličnoj košarci koji se svake godine održava na platou ispred doma kulture u Jajcu sredinom mjeseca Jula. Nakon završene školske godine naša kruna sezone je odlazak na sedmodnevni košarkaški kamp u Zaostrog, Hrvatska.