Marko Panić – od mahale do svjetskih dvorana


Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, jučer je napravila historijski uspjeh, plasiravši se prvi put na Europsko prvenstvo u rukometu.

Naša reprezentacija savladala je u Ostravi reprezentacijuČeške Republike rezultatom 23:24, te se tako po prvi put u historiji našla među najboljim selekcijama starog kontinenta.

Važnu ulogu, kao i do sada, u ovim kvalifikacijama, odigrao je igrač koji je ponikao u gradu Jajcu, MARKO PANIĆ.

Marko je rođen 10.03.1991. u  Jajcu. Svoje prve rukometaške korake napravio je na gradskom stadionu u Pijavicama. Kada naš grad još uvijek nije imao sportsku dvoranu, trenirajući u uslovima, za koje samo on zna kakvi su bili.
“Preko trnja do zvijezda”, kaže poznata izreka.

Pored toga što je izvanredan sportista, Marko je prije svega veliki čovjek i humanista.

Odavno već ne živi u Jajcu. Karijera ga je vodila u mnoge države, gradove – ali svoj rodni kraj i svoju raju nije zaboravio. Veliki je prijatelj košarkaškog kluba “Vodopad” Jajce te podržava rad našeg kluba kada god je u mogućnosti.

Jajačkoj djeci može biti veliki uzor i primjer – momak koji je počeo ni otkud. Volja, trud i snaga su ga vodile do onog što je danas. Bilo je prepreka, teških trenutaka, ali nije odustao.

Ovom prilikom želimo čestitati našim hrabrim momcima na historijskom uspjehu, a posebno našem sugrađaninu Marku Paniću, te mu želimo mnogo sreće i uspjeha u nastavku karijere. Ponos kraljevskog grada !

„Najveća nada niče iz tuge, a najljepše snove rađa bol.”

(kkvodopad)You may also like...