Nezgodno gostovanje u Donjem Vakufu (FOTO)


Danas smo u okviru VII kola košarkaške No1 Lige mladih SBK/KSB bili gosti u Donjem Vakufu ekipi ŠK “Never Stop”. Odigrane su tri utakmice i to u kategorijama mini basket, pioniri i kadeti.

Prvi su igrali minibasketovci, ekipa iz Vakufa aktuelni prvak SBK/KSB te naši košarkaši viceprvaci. Kao i uvijek utakmica sa dosta očekivanja sa obje strane. I jedni i drugi su energično ušli u susret, no ipak prednost je stvorila domaća ekipa. Sjajna igra krasila je mlade košarkaše iz Vakufa. Nisu naši dječaci posustajali te su pružali dobar otpor. Pokazali su dobru igru sa dosta lijepih trenutaka no ipak danas nedovoljno dobro za preokret protiv odličnih Vakufljana. Na kraju zaslužena pobjeda domaćina rezultatom 58:33.

U našoj ekipi najbolji su bili kapiten Jurić 13p, Mecavica 8p, Hodžić 4p, Halilović 2p, Žužić 2p, Dunin 2p, Poričanin 2p.

U drugoj utakmici suočile su se pionirske selekcije. Ponovo sjajno otvorena utakmica s obje strane, no domaćini uprkos ustrajnosti i želji naših košarkaša uspijevaju da se rezultatski odvoje te naprave respektabilnu prednost koju su zadržali tokom sve 4 perioda. Na kraju pobjeda ekipe “Never Stop” rezultatom 60:43.

Najbolji pojedinci našeg tima bili su Baković 26p, Čano 8p, Perak 5p, Mecavica 2p, Hodžić 2p.

U posljednjem susretu ovog kola gledali smo međusobni duel kadetskih selekcija. Ovdje je viđena sasvim druga priča. Od samog podbacivanja lopte naši momci su energično i odlučno krenuli u susret. Sjajnom igrom, komunikacijom i atmosferom uspjeli su nametnuti svoj tempo te nisu dopuštali domaćinima da se vrate u igru. Na krilima sjajnog Bogića i Lučića ali i odličnim zalaganjem i učinkom ostatka ekipe, kako u napadu tako i u odbrani, naši kadeti su stigli do još jednog trijumfa. Rezultat je glasio 28:63 u korist “Vodopada”.

Istakli su se Bogić 34p, Lučić 10p, Krak 9p, Baković 8p, Glamočić 2p.

Zahvaljujemo se domaćinima na fer i korektnom ponašanju te čestitke na ostvarenim pobjedama. Također čestitke našim košarkašima i trenerima na ostvarenoj pobjedi. Idemo dalje, idemo jače!


You may also like...