4. JAJCE OPEN 3×3 – 2019.


Prvi dan turnira “Jajce Open 3×3” 2019. je bio namijenjen dječacima koji su 2006. godište i mlađi. Vidjelo se dosta lijepih prodora, akcija, koševa od naših košarkaša.

Učešće je uzelo osam ekipa: “VODOPAD”, “GOLDEN STATE”, “TORONTO”, “LAKERS”, “CEDEVITA”, “BOSTON”, “HOUSTON” i “BROOKLYN” a rezultati grupne faze su sljedeći :

VODOPAD – HOUSTON   7:3

TORONTO – LAKERS  5:3

BROOKLYN – GOLDEN STATE 1:3

CEDEVITA – BOSTON 2:10

VODOPAD – BROOKLYN 11:3

TORONTO – CEDEVITA 6:1

HOUSTON – GOLDEN STATE 11:0

LAKERS – BOSTON 1:2

VODOPAD – GOLDEN STATE 11:3

TORONTO – BOSTON 8:6

HOUSTON – BROOKLYN 8:3

LAKERS – CEDEVITA 6:3

U sklopu turnira održano je takmičenje u šutiranju “ZLATNA RUKA”. Pobjednik je bio ARNES GLAMOČIĆ iz ekipe “CEDEVITA”. Čestitke!

A naši najmlađi košarkaši, članovi škole košarke su odigrali revijalnu utakmicu i pokupili mnoge simpatije prisutnih gledaoca.

Potom su slijedile utakmica za treće mjesto i finalna utakmica. U utakmici za treće mjesto igrale su ekipe “HOUSTON ” i “BOSTON” . Pobjednik i time osvajač trećeg mjesta bila je ekipa “HOUSTON” za koju su nastupili Ivan Jurić, Alem Žužić i Marin Vrdoljak. Čestitke!

U finalnoj, veoma napetoj i odličnoj utakmici, prvo mjesto uzela je ekipa “VODOPAD” za koju su nastupili : Leo Perak, Amar Keran i Luka Bogić. Savladali su ekipu “TORONTO” (Ajdin Halilović, Zejd Mecavica i Leon Dunin) rezultatom 9:4. Čestitke !

Za najkorisnijeg igrača turnira (MVP) proglašen je LEO PERAK iz ekipe “VODOPAD”. Čestitke!

Juniorskim/seniorskim turnirom uspješno je okončan ovogodišnji  “Jajce Open 3×3” 2019.

Nastupilo je 8 ekipa, koje su nam pružile odlilnu predstavu: “SPACE JAM”, “BARE”, “23”, “JUGOPLASTIKA”, “BAUŠTELA”, “MIČIGEN”, “24”, “PIONIRI”.

Rezultati grupne faze bili su slijedeći:

SPACE JAM – BARE 20:12

BAUŠTELA – MIČIGEN 10:15

JUGOPLASTIKA – 24 9:12

23 – PIONIRI 15:10

SPACE JAM – JUGOPLASTIKA 13:10

BAUŠTELA – 23 14-4

BARE – 24 11:6

MIČIGEN – PIONIRI 15:9

SPACE JAM – 24 19:12

BAUŠTELA – PIONIRI 16:13

BARE – JUGOPLASTIKA 10:5

MIČIGEN – 23 12:6

U sklopu turnira je održano takmičenje u šutiranju za tri poena, a u finalu su se našli RIJAD ZEJNILOVIĆ  iz ekipe “BARE”  i EMIR VUNIĆ iz ekipe “BAUŠTELA”, a kao pobjednik je izašao EMIR VUNIĆ. Čestitke !

Nakon odigrane grupne faze uslijedilo je odigravanje polufinalnih utakmica.
U prvom polufinalu su se našle ekipe “SPACE JAM” te ekipa “BAUŠTELA”. Pobjedu je odnijela ekipa iz “SPACE JAM” rezultatom 19:8 te se tako plasirala u finale. Drugu polufinalnu utakmicu odigrale su ekipe “MIČIGEN” i “BARE” a uspješnija je bila ekipa “MIČIGEN” rezultatom 17:9.

U utakmici za treće mjesto snage su odmjerile ekipe “BARE” i “BAUŠTELA”. Neizvjesna utakmica od samog starta, sa dosta uzbuđenja okoinčana je trijumfom ekipe “BAUŠTELA” (Dejan Kalkan, Emir Vunić, Ivan Lučić, Danis Tursunović). Čestitke!

U jednoj veoma uzbudljivoj i napetoj finalnoj utakmici, pobjedu a time i titulu najbolje ekipe ovogodišnjeg juniorskog/seniorskog turnira je odnijela ekipa “SPACE JAM” (Kenan Popaja, Anto Marušić, Marin Bogić, Petar Miketa), savladavši ekipu “MIČIGEN” (Mitar Mitrić, Aleksandar Soldat, David Marković, Andrej Stupar) rezultatom 12:6 u sjajnoj utakmici. Čestitke ekipi “SPACE JAM” ali i ekipi “MIČIGEN” koja je pokazala odličnu borbenost i požrtvovanost.

Za MVP turnira (najboljeg igrača turnira) proglašen je PETAR MIKETA iz ekipe “SPACE JAM”. Čestitke!

Čestitke svim učesnicima i hvala svima koji su došli podržati naše košarkaše. U protekla tri dana smo gledali prelijep basket uz druženje i zabavu, što je privuklo dosta gledaoca. To bi bilo to za ovogodišnji Jajce Open 3×3 2019; vidimo se iduće godine.

SVE SLIKE SA TURNIRA MOŽETE POGLEDATI NA OFICIJELNOJ FACEBOOK STRANICI “JAJCE OPEN 3×3”.