“Mi veliki košarkaši” – Vitez 2017.


KK “Vodopad”Jajce je proteklu subotu (27.5.) učestvovao na turniru pod imenom “MI VELIKI KOŠARKAŠI” koji se održao u Vitezu,namijenjen dječacima rođenim 2004. godine i mlađe.Utakmice su se igrale u GSD Vitez od 9.00h.

Na turniru je  učestvovalo 6 ekipa a pored naših dječaka tu su još bili : OKK “Vitez”, KK “Novi Travnik”, OKK “Čelik” Zenica, KK “FinDo” Doboj i domaćini turnira ŠK “Prvi Koš” Vitez.
Ekipe su bile raspoređene u dvije grupe,te su nakon odigranih utakmica u grupi prvoplasirani u grupi igrali utakmicu za prvo mjesto,drugoplasirani su igrali utakmicu za treće mjesto a trećeplasirani su igrali utakmicu za peto mjesto.

Odabranici trenera Edisa Redžića, praćeni pomoćnim trenerima Aziz Bašimamović i Riad Lušija svoj nastup na turniru otvorili su pobjedom protiv ekipe KK “Novi Travnik” rezultatom 32:24. Najuspješniji u našoj ekipi bili su Luka Rajić i Armin Zjajo sa po 10 poena.

U drugoj utakmici,utakmici za finale,igralo se protiv dječaka iz KK “FinDo” Doboj.U ovoj utakmici došao je poraz i naši dječaci se nisu uspjeli plasirati u finale,ali su izborili utakmicu za treće mjesto.

Utakmicu za treće mjesto igrali su protiv ekipe ŠK “Prvi Koš” Vitez.U odlično odigranoj utakmici i sa velikom željom da ostvare trijumf,naši momci su savladali ŠK “Prvi Koš” Vitez rezultatom 19:31.

Nakon završetka turnira dodijeljivani su pehari,diplome i individualne nagrade za najbolje pojedince.

Naravno bitno je spomenuti da su naši Armin Zjajo i kapiten Ivan Lučić osvojili drugo mjesto u takmičenju u slobodnim bacanjima,a Ivan Lučić je izabran u najbolju petorku turnira.

Zahvaljujemo se svim ekipama a posebno domaćinima što smo imali priliku učestvovati na ovom turniru. Bilo je to jedno lijepo iskustvo za naše dječake.