Vogošća, BiH 2019.


U sklopu priprema za novu košarkašku sezonu u nedjelju, 06.09.2019. godine bili smo gosti kod naših prijatelja iz Omladinskog pogona KK Vogošća u dvorani „Amel Bečković“ u Vogošći. Ukupno su odigrane tri utakmice između selekcija pionira, minibasketa i super minibasketa.

Iako rezultat i nije bio u prvom planu, prikazana je odlična košarka uz sjajnu, prijateljsku atmosferu. Sigurne pobjede ostvarili su naši najmlađi košarkaši uz timsku igru te mini-basket selekcija Vogošće koja je pružila bolju igru te tako nadigrala naše dječake. Najneizvjesnije je bilo u meču pionirskih ekipa koji je u uzbudljivoj završnici za svega jedan poen razlike pripao našim momcima.

Sve u svemu, svojevrsna prilika za naše košarkaše da se uigraju za nastupe u Ligi mladih SBK/KSB čiji početak nas uskoro očekuje.

Veliko hvala još jednom našim prijateljima iz Omladinskog pogona KK “Vogošća” na suradnji, gostoprimstvu i odličnoj atmosferi. Bila je ovo uzvratna posjeta jer su prije godinu dana naši prijatelji iz Vogošće bili gosti na sličnoj manifestaciji u kraljevskom gradu. Nastavljena je jedna lijepa suradnja dva kluba koja će se, nadamo se, nastaviti i u budućnosti. Mnogo sreće u novoj sezoni.

SVE SLIKE SA PUTOVANJA MOŽETE POGLEDATI NA OFICIJELNOJ FACEBOOK STRANICI KLUBA – “KK VODOPAD JAJCE”.