Visoka pobjeda pionira – mini basket deklasirao vršnjake, najmlađi košarkaši nažalost poraženi


U GSD Jajce, danas je odigrana utakmica V. kola Lige mladih SBK/KSB između selekcija KK “Vodopad” Jajce te KK “Basket Time” Bugojno.

No, prije ligaške utakmice, naši najmlađi košarkaši te selekcija mini-basketa, odigrale su prijateljske utakmice protiv ekipe iz Bugojna.

Prvi su igrali najmlađi, super mini-basket. Nažalost, protivnička ekipa je bila bolja te je odnijela pobjedu. Ipak naši dječaci i naše djevojčice su pokazali da uz još dosta rada i truda mogu postati ozbiljna konkurencija.

Druga prijateljska utakmica je odigrana između selekcija mini-basketa. Dosta bolju i raznovrsniju igru pružili su naši dječaci. Borbenost, želja, timski duh i lijepa košarka su krasile ovu utakmicu, a krajnji rezultat je glasio 55:26 u korist naše ekipe.

Vrhunac dana, bila je ligaška utakmica u pionirskoj kategoriji.  Utakmica je otvorena dosta furiozno, a takva je i ostala tokom prvog poluvremena, gdje se na odmor otišlo skoro izjednačenim rezultatom. Već tada se vidjelo da će biti krajnje tijesan duel dviju odličnih ekipa. Ipak, u trećoj i četvrtoj dionici, naši dečki uspostavljaju visoku prednost, koju kontrolišu tokom drugog poluvremena. Odličnom igrom, odbranom, realizacijom napada, utakmica je završena pobjedom naše ekipe.


Rezultat je glasio :
KK “Vodopad” Jajce – KK “Basket Time” Bugojno  57:40
U našem timu su se istakli : kapiten Lučić 33p, Rajić 11p, Durek 5p, Zjajo 3p, Turudić 5p.

Naredno kolo smo gosti ekipi KK “Bersellum” Turbe u kadetskoj kategoriji.

SVE SLIKE DANAŠNJIH SUSRETA :
https://www.facebook.com/pg/kkvodopad/photos/?tab=album&album_id=1967461486851210

 

 

 

 

(kkvodopad)

 

 

 

 


You may also like...