Pehar kraljevskog grada pripao ekipi ‘Budućnost’ Bijeljina


Košarkaši KK “Budućnost” Bijeljina osvojili su ovogodišnji, 6. po redu košarkaški kup kraljevskog grada, turnir koji je odigran u Jajcu u sklopu obilježavanja Dana općine Jajce, nakon što su u finalnom susretu pobijedili momčad OKK “Čelik” Zenica rezultatom 66:55 te tako prvi put osvojili trofej.

U utakmici za treće mjesto KK “Dragons” iz Tuzle savladali su naše dječake rezultatom 63:61 u jednoj sjajnoj i do samog kraja neizvjesnoj utakmici.

Za najkorisnijeg igrača turnira, popularnog MVPa proglašen je Mladen Ilić, član “Budućnost” Bijeljina, a najbolji strijelac turnira sa najviše postignuti je naš Ivan Jurić.

U protekla tri dana odigrano je 8 utakmica, a preko 50 talentovanih dječaka pokazali su svoje košarkaške sposobnosti i umijeća.

-Organizacija kompletnog turnira protekla je onako kako smo i zamislili. Unatoč cijeloj situaciji koja nas je malo unazadila, priredili smo jedan kvalitetan sportski događaj i održali tradiciju samog turnira. Čestitamo pobjednicima turnira koji su zasluženo osvojili pehare i medalje. Isto tako želimo zahvaliti svima onima koji su na bilo koji način pomogli da se ovaj turnir održi u našem gradu, navode iz Organizacijskog odbora.

Turnir je uspješno organizirao naš klub, a generalni pokrovitelj bila je Općina Jajce na čijem je čelu Edin Hozan.

Hvala svima koji su bili dio ovogodišnje priče, čestitke svim učesnicima i vidimo se iduće godine.

SVE SLIKE SA TURNIRA MOŽETE PRONAĆI NA OFICIJELNOJ FACEBOOK STRANICI “KK VODOPAD JAJCE”.

(kkvodopad)


You may also like...