U finalu 6. Košarkaškog kupa sastaju se ‘Budućnost’ i ‘Čelik’


U sklopu obilježavanja Dana općine Jajce, koji se od 2014. godine obilježava 22. februara, na datum prvog pisanog spominjanja grada Jajca 1396. godine u Povelji iz dubrovačkog arhiva, u sportskoj dvorani u Jajcu večeras je svečano otvoren 6. Košarkaški kup kraljevskog grada za dječake rođene 2007. godine i mlađe.

Od 11 sati odigran je prvi susret između ekipa KK ‘Vodopad’ Jajce i OKK ‘Čelik’ Zenica koji je završen rezultatom 46:66. Odlična utakmica, koja je veći dio vremena bila neizvjesna, no dosta grešaka i neiskorištenih prilika naših dječaka rezultirala je pobjedom gostiju.

Nakon prvog susreta, uz prigodna obraćanja načelnika općine Edina Hozana i predsjednika UO OKK “Vodopad” dr. Denisa Zjaje, svečano je otvoren jubilarni 6. Košarkaški kup kraljevskog grada – sve uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera.

Nakon svečane ceremonije uslijedila je druga utakmica u kojem su se sastale ekipe KK “Budućnost” Bijeljina i KK “Dragons” Tuzla. S početka dosta neizvjesna utakmica, no ekipa iz Bijeljine pokazala je u nastavku svoju kvalitetu te slavila rezultatom 69:37.

U trećoj utakmici snage su odmjerili ‘Dragons’ Tuzla i ‘Čelik’ Zenica. Bolju igru pružili su Zeničani te slavili rezultatom 32:50 te tako osigurali mjesto u finalu.

Uslijedila je kratka pauza a od 16h košarkaši su ponovo bili na parketu. Drugi dio turnira otvorili su ‘Vodopad’ Jajce i ‘Budućnost’ Bijeljina. Hrabra predstava naših dječaka no dečki iz Bijeljine pokazuju zašto su jedni od najboljih te ostvaruju još jedan trijumf kojim sebi osiguravaju nastup u finalu. Naredni na teren istrčali su košarkaši ‘Budućnost’ Bijeljina i ‘Dragons’ Tuzla, gdje su slavili izabranici trenera Čojića; a posljednji susret današnjeg dana odigrali su naši dječaci iz ‘Vodopada’ i dječaci ekipe ‘Dragons’ Tuzla, a slavili su naši košarkaši.

Odigranim utakmicama završen je prvi dan 6. Košarkaškog kupa kraljevskog grada. Za treće mjesto sutra sastaju se KK ‘VODOPAD’ JAJCE vs. KK ‘DRAGONS’ TUZLA od 10.00h, dok će se za titulu ovogodišnjeg turnira boriti OKK ‘ČELIK’ ZENICA vs. KK ‘BUDUĆNOST’ BIJELJINA u 12.00h.

Obje utakmice možete pratiti uživo preko livestream-a na oficijelnom youtube kanalu kluba.

(kkvodopad)


You may also like...