Sutra počinje 6. košarkaški kup kraljevskog grada


U sklopu obilježavanja “Dana općine Jajce” u subotu će u tom gradu biti otvoren 6. “Košarkaški kup kraljevskog grada” za dječake rođene 2006. godine i mlađe, piše Jajce Online.

Na dvodnevnom takmičenju učestvovat će preko 50 talentovanih košarkaša. Organizatori su bili prisiljeni da se samo baziraju na kvalitetne ekipe iz BiH. Pored našeg ‘Vodopada’, tu su još OKK ‘Čelik’ Zenica, KK ‘Bijeljina’ Budućnost i KK ‘Dragons’ Tuzla.

-Što se tiče organizacionog dijela turnira, sve je spremno. Organizacioni odbor uložio je zaista dosta napora kako bi, unatoč neuobičajenoj situaciji, obezbjedili što kvalitetniji sportski događaj, poštujući sve higijensko-epidemiološke mjere. Nadamo se da će sve proteći u najboljem redu te da ćemo našem voljenom gradu prirediti još jednu sjajnu sportsku manifestaciju povodom njegovog praznika, navode iz organizacionog odbora.

Zbog epidemioloških mjera ljubitelji košarke neće moći uživo pratiti utakmice, ali organizator turnira se potrudio tako da će sve utakmice moći gledati preko društvenih platformi.

Prva utakmica sutra će se odigrati u 11.00 sati, a putem livetsream-a na oficijelnom youtube kanalu kluba.

-Kako bi zajedno proslavili dan Općine – jer želimo zajedno graditi budućnost.
Kako je međunarodni turnir „Košarkaški kup kraljevskog grada“ prepoznat kao bitan događaj za sve stanovnike Jajca, Telemach podržava njegovu realizaciju – Za zajedničke pobjede mladih košarkaša uz najbrži internet u gradu – Sretan rođendan kraljevskom gradu, poručili su iz kompanije Telemach.

Ovaj turnir se igra u Gradskoj dvorani Jajce, a organizator turnira je KK “Vodopad” u saradnji s Općinom Jajce i ostalim sponzorima.

(jajceonline)


You may also like...