Kadeti “Vodopada” četvrti u SBK za sezonu 2017./2018.


Danas je u OŠ “Travnik” odigran Final Four za proteklu sezonu 2017./2018. Takmičile su se 4 najbolje ekipe iz SBK: HKK “Rama” Prozor, KK “Travnik”, KK “Star” Fojnica te KK “Vodopad” Jajce.

Prvu utakmicu odigrali su naši košarkaški protiv ekipe iz Rame. Iako Odlično su otvorili utakmicu sa par vezanih koševa. Dobar dio utakmice protekao je u “egalu” no ipak su momci iz Rame pokazali svoju nezaustavljivu stranu, te preokrenuli susret u svoju korist. Na kraju su zasluženo slavili. Čestitke !
Krajnji rezultat glasio je 38:80, a u našoj ekipi su se istakli: Perak 12p, Lučić 12p, Sivonjić 4p, Imamović 6p, Vunić 2p..

Tako su naši kadeti igrali utakmicu za treće mjesto protiv slabijeg iz duela KK “Star” Fojnica vs. KK “Travnik”. A naš protivnik bila je ekipa iz Fojnice, koja je poražena od odlične ekipe Travnika.


Odlična utakmica za treće mjesto viđena je u sali OŠ “Travnik”, gdje je do poluvremena naša selekcija kontrolisala susret. Odlična igra u napadu i odbrani..No ipak, nakon poluvremena, uslijedio je pad naše ekipe te je do izražaja došao oskudni roster i nedostatak par standardnih igrača. Ipak, na kraju zaslužena pobjeda naših prijatelja iz Fojnice. Čestitke!
Krajnji rezultat bio je 77:85, a u našoj ekipi su se istakli: Perak 11p, Sivonjić 29p, Vunić 13p, Imamović 10p, Kahriman 4p, Bagarić 2p, Lučić 6p..


Tako su naši kadeti zauzeli 4. mjesto u Ligi mladih SBK/KSB za prošlu sezonu, te 4. mjesto na Final Four.

Iako oslabljeni, i uskraćeni za par standardnih igrača, ekipa se potrudila da odigra što bolje, te ipak na kraju sa smiješkom primila diplomu, znajući da ono bolje tek dolazi..

Slijedi nam nastavak treninga te da u narednoj sezoni ostvarimo još bolji plasman. IDEMO DALJE, NEMA PREDAJE !

Zahvaljujemo se domaćinima i takmičarima na fer i korektnoj igri i ponašanju, te čestitke na organizaciji. Također čestitke i našim momcima.

Konačni poredak je glasio:
1.HKK “Rama” Prozor
2.KK “Travnik”
3.KK “Star” Fojnica
4.KK “Vodopad” Jajce
-Najbolji igrač: Mihael Škarica (HKK “Rama” Prozor)

SVE SLIKE SA TAKMIČENJA:
https://www.facebook.com/pg/kkvodopad/photos/?tab=album&album_id=2154855808111776

(kkvodopad)


You may also like...