NAJAVA | 6. Međunarodni košarkaški kup kraljevskog grada, Jajce 2021.


Već pet godina unazad naš klub organizuje jedan od najjačih košarkaških turnira u regiji, povodom 22. februara, Dana Općine Jajce.

S obzirom na stanje pandemije koje je je sve nas pogodilo početkom protekle godine i koje još uijek aktivno traje, s radošću vam želimo saopštiti da će se ove godine održati 6. Međunarodni košarkaški kup kraljevskog grada Jajce.

Iako je organizacioni odbor turnira ove godine bio dosta ograničen što se tiče same organizacije i učešća klubova, ipak su uz dogovor sa nadležnim organima pronašli efikasan način da se održi kontinuitet turnira i očuva zdravlje prisutnih.

Službeni plakat turnira

‘Cilj nam je da se tradicija turnira nastavi te da svim ljubiteljima košarke omogućimo kvalitetan turnir i lijepu košarkašku priču u moru negativnih vijesti koje nas pogađaju. Potrudit ćemo smo se da sve prođe u najboljem redu, naravno uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera’ poručili su iz Uprave kluba.

Ove godine nažalost ekipe iz drugih zemaja neće uzeti učešće na turniru, no iz kluba kažu kako su u kontaktu sa svima njima te da se raduju ponovnom viđenju nakon pooljšanja situacije. Mi ih ovim putem srdačno pozdravljamo.

Ove godine turnir će obilježiti 4 ekipe iz Bosne i Hercegovine. Pored domaćina ‘Vodopada’ svoje nastupe potvrdili su ‘fabrika’ košarkaša KK ‘Budućnost’ Bijeljina; ‘velikan’ iz Zenice OKK ‘Čelik’ te ‘tvornica mladih talenata’ KK ‘Dragons’ Tuzla. Čast i zadovoljstvo nam je ugostiti naše prijatelje na ovom velikom turniru.

Turnir će se odigrati u sportskoj dvorani Jajce, 20. i 21. februara/veljače ove godine, bez prisustva publike a za aktivno praćenje turnira biće osposobljen livestream na oficijelnom youtube kanalu KK ‘Vodopad’.

Više informacija uskoro..

(kkvodopad)


You may also like...