Predpioniri i pioniri slavili – juniori nažalost bez pobjede


U okviru redovnog kola košarkaške Lige mladih SBK/KSB gostovali smo u Donjem Vakufu te se takmičili u tri kategorije.

‘Košarkaški dan’ započeli su pioniri. Izabranici trenera Redžića ušli su u susret veoma motivisani te od samog početka nadmetnuli svoju igru.

Uz odličnu timsku suradnju pružili su predstavu za koju domaćini nisu imali rješenje. Slavlje naših momaka sa 40 poena razlike, 43:83. U nastavku vam donosimo statistiku sa meča:

Druga utakmica donijela nam je, slobodno možemo reći, derbi kola. Na parket su stupile juniorske selekcije i pružile pravu košarkašku poslasticu.

Tokom cijelog susreta situacija je bila veoma neizvjesna, no ipak nakon niza pogreški kako na jednoj tako i na drugoj strani, pobjedu je ipak odnijela domaća ekipa rezultatom 65:56. U nastavku možete pogledati cjelokupnu statistiku naše selekcije:

Na kraju dana, jedan odličan susret odigrali su predpioniri. Odlična igra izabranika trenera Čejvana rezultirala je dominacijom tokom većeg dijela susreta. Vraćali su se u domaćini u par navrata no ipak nedovoljno za preokret. Povratak na pobjedničke staze rezultatom 32:39. Istakli su se Dramac 22p, Crnoja 6p, Lončar 5p, Budeš 4p, Gulić 2p.

Hvala domaćinu na gostoprimstvu, fer i korektnom ponašanju.

(kkvodopad)


You may also like...