Čejvan: Djeca s osmijehom i entuzijazmom dolaze na naše treninge


Košarkaški klub “Vodopad” iz Jajca već sedam godina predstavlja najzdraviji sportski kolektiv u gradu na Plivi i Vrbasu za razvoj mladih sportista, prvenstveno košarkaša.

Osim toga ostvarili su zapažene rezultate i važe za jedan od najperspektivnijih bh. košarkaških klubova. Pored rada s djecom, uprava kluba ulaže ogromne napore u edukaciju mladih trenera.

-Protekla sezona je sama po sebi bila specifična. Uspjeli smo, uprkos čestim preprekama odigrati sve susrete te zabilježiti zadovoljavajuće rezultate. Naravno da uvijek može bolje, ali mi smo zadovoljni našim postignućima. Plan za iduću sezonu je kao i uvijek, da težimo još boljim rezultatima i napretku. Trenutno smo na malom predahu te već ubrzo započinjemo s pripremama za predstojeće izazove, govori nam Kenan Čejvan, jedan od trenera u KK “Vodopad”.

Ovaj klub iznjedrio je veliki broj igrača koji su silom prilika, ali i zbog školovanja morali napustiti Jajce i pronaći angažman u razvijenim sredinama. Da se rad i upornost isplati najbolje su osjetili Anto Marušić i Ivan Lučić, koji su postali i bh. reprezentativci.

-Nije tajna da je naš kolektiv svojim predanim radom kao što ste rekli iznjedrio veliki broj igrača i dva reprezentativca. Sigurno da ih još ima, dečki su posvećeni, rade teško je ‘prognozirati’ ko obećava, a ko ne jer je to jedan dug proces, sve zavisi od rada i posvećenosti svake individue. Mi nastavljamo da radimo, a rezultati će govoriti za nas, ističe on.

Dječaci i djevojčice s osmijehom dolaze na treninge, kako kaže trener Čejvan to je najveće bogatstvo kluba.

-U klubu kao i uvijek vlada odlična atmosfera. Mi smo jedan mladi kolektiv u svakom segmentu. Trudimo se da se iz dana u dan usavršavamo i budemo bolji nego što smo bili jučer. Ulažemo dosta u omladinski pogon koji je trenutno mnogobrojan i zaista nam je drago kada pogledamo naše dječake i djevojčice koji s osmijehom i entuzijazmom dolaze na treninge, znamo da radimo pravi posao, priča nam Čejvan.

Na platou ispred Doma kulture u Jajcu krajem jula ili početkom, avgusta održat će šesti turnir u basketu „Jajce Open 3×3“, u organizaciji KK „Vodopad“ koji će okupiti veliki broj košarkaša. Prethodna tri turnira su nam pružila odličnu košarku i zabavu, a i ovaj turnir ne nagovještava ništa manje.

-Nakon godinu dana pauze, ove godine ponovo želimo organizirati turnir u uličnoj košarci ‘Jajce Open 3×3’ u centru našeg grada. Ekipa radi na tome te vjerujemo kako ćemo ove godine gledati atraktivan basket ispred platoa Doma kulture, rekao je.

U povodu “Dana općine Jajce” svake godine se organizira međunarodni “Košarkaški kup kraljevskog grada” koji je postao brend u svijetu omladinske košarke ne samo u BiH već i regionu. U tri dana, koliko ovaj turnir traje, jajačka publika ima priliku vidjeti više od 130 talentiranih košarkaša Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Austrije i Mađarske.

-Ove godine smo, pored svih higijensko-epidemioloških mjera, zajedničkim snagama uspjeli organizirati 6. Košarkaški kup kraljevskog grada. Bili smo ograničeni na ekipe iz BiH ali turnir je zaista bio na vrhunskom nivou. Vjerujemo kako ćemo naredne godine ponovo gledati neke od najjačih ekipa u sportskoj dvorani u Jajcu, kazao je Čejvan.

Iza ovog dobro organiziranog kolektiva još je jedna uspješna sezona, jako su zadovoljni s rezultatima svih selekcija.

-Čestitam našim košarkašima i Upravnom odboru na još jednoj uspješnoj sezoni.
Iskoristio bih ovu priliku, da u ime cijelog kolektiva čestitam i našim prijateljima iz ŠK ‘Never Stop’ Donji Vakuf na izvanrednom rezultatu koji su postigli ove sezone, zaključio je trener Kenan Čejvan.

(jajceonline)


You may also like...