Pioniri brojali do 106; predpioniri i juniori nesretno poraženi (FOTO)


U sportskoj dvorani Jajce danas smo ugostili selekcije košarkaškog kluba ‘Novi Travnik’.

U prvom duelu sastali su se predpioniri. Jedna zaista euforična košarkaška predstava s obzirom da su u pitanju najmlađi. Gosti su odlično otvorili susret no naši dječaci sjajnom igrom sustižu prednost te na poluvrijeme idu na prednošću od 2 poena. Moramo napomenuti da su naši dječaci odigrali sjajnu 3/4 primivši samo 1 poen. Do kraja susreta odlično su kontrolisali tok utakmice, no gosti ipak koristeći grešku naše ekipe postižu koš i tako slave rezultatom 38:39. Bez obzira na poraz, mi smo ponosni na naše dječake koji su u odnosu na prvu utakmicu protiv iste ekipe pružili znatno bolji otpor. Idemo dalje, pred nama je još dosta susreta.

U drugom duelu snage su odmjerile pionirske selekcije. Potpuna dominacija naše selekcije koja nastavlja pružati sjajne partije. Dunin, Poričanin i drugari ovaj put brojali su do 106 te ostavili goste na svega 29 poena.

Statistiku utakmice vam donosimo u nastavku:

U posljednjoj utakmici na terenu su se sastali juniori. Naši momci sjajno i euforično ulaze u susret stvarajući finu prednost. No slijedi nalet gostiju koji do poluvremena preuzimaju kontrolu nad susretom te odlaze na odmor sa zasluženom prednošću.

Do kraja susreta gosti su kontrolisali situaciju na terenu. Iako su se naši momci borili do posljednjeg zvuka sirene, nažalost nisu uspjeli preokrenuti rezultat u svoju korist. Na kraju pobjeda gostujuće selekcije rezultatom 57:65.

Statistiku sa susreta vam donosimo ispod:

Čestitamo gostima i našim košarkašima na ostvarneim pobjedama te hvala na fer i korektnom ponašanju.

(kkvodopad)


You may also like...