Ubjedljivi trijumfi predpionira i pionira; juniori u burnom susretu poraženi (FOTO)


Naše tri selekcije danas su boravile u Bugojnu, gdje su u okviru redovnog kola No1 Lige mladih SBK/KSB bili gosti selekcijama KK ‘Iskra’ Bugojno.

Na parket KSC Bugojno prvi su kročili predpioniri. Hladnoća je u prvoj četvrtini učinila svoje te su obje selekcije djelovale pomalo uspavano na terenu; već u drugoj četvrtini naši dječaci ‘pale motore’ te odličnom igrom na pauzu odlaze sa 10 poena prednosti. U nastavku susreta izabranici trenera Čejvana pokazuju zašto su među najboljim ekipama u ligi te sjajnim timskim zalaganjem u potpunosti kontrolišu susret te stižu do trijumfa rezultatom 12:46.

Svi igrači su dali svoj doprinos a najbolji pojedinci bili su Dramac 26p, Crnoja 6p, Kurić 2p, Bevab 2p, Lončar 4p, Glamočić 2p. Bravo dječaci!

Košarkaški dan nastavljen je susretom pionirskih selekcija. Rutinski posao izabranika trenera Redžića te nastavljen pobjednički niz. Kroz sve četiri dionice naši dečki su imali potpunu dominaciju te bez problema savladali vršnjake iz Bugojna rezultatom 43:79.

Odlična izvedba kompletnog tima a istakli su se Hodžić 25p, Halilović 12p, Jurić 10p, Mecavica 6p, Petrović 4p, Poričanin 4p, Julardžija 4p, Bogić 4p, Dramac 4p, Dunin 2p.. Čestitke!

Posljednji susret kao i obično odigrali su juniori. Dosta dinamičniji i konkretniji susret u odnosu na duel iz prvog dijela sezone. Ipak jedan težak susret, uz dosta kontroverznih odluka i nepoželjnih situacija koje su u trenucima zasjenili samu utakmicu; ništa na šta već nismo navikli pri ovom gostovanju. Moramo biti ponosni na naše momke koji su u dosta burnoj atmosferi pružili dobru igru i otpor veći dio utakmice no nažalost nisu imali snage da izdrže do samog kraja te su greške presudile. Čestitke domaćinu na pobjedi.

Mi se okrećemo narednom susretu a to je protiv KK ‘Bersellum’ Turbe idući vikend u sportskoj dvorani u Jajcu. IDEMO DALJE!

(kkvodopad)


You may also like...