Sjajno izdanje – košarkaši ‘Vodopada’ ponovo ubjedljivi


U okviru redovnog kola Lige mladih SBK/KSB, danas smo ugostili selekcije KK ‘Bersellum’ Turbe.

Nakon kratke pauze, na teren su se vratili naši najmlađi te uspješno nastavili pobjednički niz. Vidno motivisani u odličnoj atmosferi, slavili su visokim rezultatom. Odlična igra u svim segmentima te istaknut timski duh, vodio je najmlađe ratnike do još jednog zasluženog trijumfa. Krajnji rezultat glasio je 48:07 a najbolji pojedinci bili su Majdanac 8p, Pastuhović 5p, Crnoja Matija 11p, Crnoja Ivan 2p, Caklo 6p, Kahrić 4p, Joldić 2p, Davidović 6p.

U drugom susretu kadetska selekcija pokazala je još jednom da je ove sezone, slobodno možemo reći, jedan od favorita za naslov prvaka. Dinamična predstava od samog početka ali i izvanredna predstava kapitena ekipe, Ivana Jurića, koji je u prvih 5 minuta susreta ubilježio nevjerovatnih 20 poena, od toga 4 trojke iz 4 pokušaja.

Ništa slabiju predstavu nije pružio ostatak ekipe, koji je brilijirao na terenu te pružio izdanje koje je bilo praznik za oči prisutnim u dvorani. Kadetska selekcija ove sezone igra zaista prelijepu košarku.

Na kraju, visoka pobjeda rezultatom 120:35 i više nego zaslužena. Dominirali su Jurić 40p (7 trojki, 25 poena u prvih 5 minuta); Vučenović 30p, Budeš 17p, Crnoja 4p, Bogić 8p, Lončar 7p, Halilović 5p, Žužić 4p..

Zahvaljujemo se gostima na fair play-u a našim košarkašima čestitke! Idemo dalje!

(kkvodopad)


You may also like...