Nezaustavljivi ‘Vodopad’ – novi trijumfi za nastavak pobjedničkog niza


Novo kolo – ponovo isti ishod. U jučerašnjim duelima protiv pionirske i kadetske selekcije, naši momci su ostvarili dva nova trijumfa za nastavak pobjedničkog niza i najboljeg početka sezone od reaktivacije kluba.

U prvom susretu svoju dominaciju ponovo su na najbolji mogući način pokazali naši pioniri. Odlična realizacija od prve četvrtine i stamena odbrana nagrađene su zasluženom pobjedom rezultatom 46:97. Najbolji pojedinci naše ekipe bili su Ajdin Lončar sa 42p te Ahmed Kilim sa 20 poena i čak 20 skokova.

Drugi susret donio je duel dva glavna konkurenta za naslov ove sezone – kadetske selekcije pružile su sjajnu partiju. Iako su domaćini u početku imali znatnu prednost, uslijedila je predstava ponajboljih igrača dosadašnjeg dijela sezone. Kapiten Ivan Jurić predvodio je ekipu sa nevjerovatnih 57 poena dok je njegov kolega Dejan Vučenović, koji se i pod prehladom stavio na raspolaganje treneru Redžiću, zabilježio 24 poena. Na kraju zasluženo slavlje naših momaka rezultatom 79:89.

Ovim pobjedama naši dečki su dali do znanja da su ovu sezonu ušli spremniji nego ikada te se nadamo kako će se sjajna igra nastaviti te voditi ih do samog kraja.

Zahvaljujemo se domaćinu na gostoprimstvu, fer i korektnom ponašanju a našim momcima sve čestitke. Idemo dalje!

 

 

 

(kkvodopad)


You may also like...