“Memorijalni turnir” Bosanska Krupa 2019.


21. i 22. septembra, pionirska selekcija naše kluba boravila je u Bosanskoj Krupi, gdje je učestovala na memorijalnom turniru.

Pored naše ekipe, učešće su uzeli KK “Bosna XXL” Bihać, KK “Bihać” te domaćin turnira KK “Bratstvo” Bosanska Krupa.

Prvi susret naši dečki su odigrali protiv ekipe “Bosna XXL”. Bolju partiju pružili su košarkaši iz Bihaća, te uprkos borni naše selekcije, slavili rezultatom 80:50. U našoj ekipi su se istakli Baković 26p, Čano 7p, Kolovrat 6p, Hadžić 6p, Jurić 3p, Pačavar 2p, Perak 2p.

Drugi susret odigran je protiv ekipe KK “Bihać”. U ovom dvoboju kao pobjednici su izašli naši košarkaši odigravši odičnu utakmicu. Timska igra i želja za pobjedom preovladavala je tokom cijelog susreta. Na kraju zaslužena pobjeda rezultatom 64:37. Čestitke! Najbolji pojedinci bili su Baković 26p, Jurić 4p, Pačavar 4p, Perak 14p, Kolovrat 7p, Poričanin 2pHodžić 2p.

Pored utakmica, ekipa je imala osiguran smještaj za prenoćište te 3 dnevna obroka, a za članove uprava kluba, u subotu navečer je organizovano i druženje.

U nedjelju, 22.09. su naši dečki u 10.00h odigrali utakmicu protiv domaćina, KK “Bratstvo”. Utakmicu su bolje otvorila domaća selekcija, no naši se dečki nisu predavali. Ipak, dosta grešaka našeg tima rezultiralo je porazom. Krajnji rezultat glasio je 75:37. U našoj ekipi najbolji su bili Baković 16p, Čano 10p, Perak 4p, Hadžić 4p, Pačavar 2p.

Ovom prilikom se zahvaljujemo našim prijateljima iz Bosanske Krupe na pozivu za učešće na turniru, na fer i korektnom ponašaju te na gostoprimstvu.

Bio je ovo zasigurno turnir iz čijih se utakmica mnogo toga moglo “izvući” i naučiti za novu sezonu. IDEMO DALJE!

SVE SLIKE SA TURNIRA MOŽETE POGLEDATI NA OFICIJELNOJ STRANICI KLUBA – “KK VODOPAD JAJCE”.