Sarajevo, BiH 2018.


U subotu, 15.9., U16 selekcija našeg kluba otputovala je u glavni grad naše države. Stigavši, smjestili su se i studentski dom Bjelave te je slijedio odlazak u dvoranu na Grbavici te je odigrana prijateljska utakmica protiv ekipe OKK “SPARS” Sarajevo.

Odlična utakmica je odigrana u prelijepoj dvorani a sami početak je obećavao. Naši momci su hrabro ušli u utakmicu odlično je otvorili. Odbrana je bila na vrhuncu a u napadu su se nizali poeni. Ipak, u drugom poluvremenu, sjajna moimčad iz Sarajeva pokazala je još jednom zašto spadaju u najjače ekipe, pobjedivši na kraju naše odlične momke. Uprkos porazu, naši momci su pokazali potencijal i da mogu igrati s najjačim.

Čestitke domaćinu; hvala na fer i korektnom ponašanju.

Nakon utakmice slijedile su slobodne aktivnosti, što su naši momci zajedno sa svojim trenerima znali iskoristiti u obilasku grada, posjeta BBI centru, odlazak na Baščaršiju te zajedničko druženje.

A u nedjelju, 16.9. u prijepodnevnim satima odigrana prijateljska utakmica protiv ekipe KK “KOŠ” Sarajevo u sportskoj dovrani u Skenderiji. Naši vidno izmoreni momci nisu uspjeli savladati domaćine, no ipak su pružili solidnu partiju.

“Nikad poraz samo lekcija” glasilo je nakon utakmice, a sigurni smo da će nova sezona donijeti nove, važne pobjede. Čestitke domaćinu, hvala na fer i korektnom ponašanju.

Nakon utakmice slijedilo je slikanje sa košarkašima reprezentacije BiH ispred Skenderije, druženje i razgovor. Bilo je to malo iznenađenje koje je klub spremio za naše momke u suradnji sa čelnicima KSBiH-a. Veliko hvala još jednom našim Zmajevima i košarkaškom savezu.

Slijedio je kratki odmor, ručak te su se momci vidno raspoloženi i u dobroj atmosferi vratili kući, gdje se od sutra vraćaju svojim treninzima i pripremama za predstojeću sezonu koja počinje za mjesec dana.

Košarkaški klub “Vodopad” Jajce se od srca zahvaljuje svima koji su omogućili da ovaj dvodnevni izlet učine posebnim i našim članovima omoguće aktivnosti koje su sasvim sigurno obilježile ovaj vikend. (KSBiH, kolektiv KK “KOŠ” Sarajevo i OKK “SPARS” Sarajevo, košarkaški reprezentativci BiH…izvinjavamo se ako smo nekoga izostavili i još jednom veliko hvala).

FOTOGRAFIJE SA IZLETA:
https://www.facebook.com/pg/kkvodopad/photos/?tab=album&album_id=2148749988722358