“19. Dani Dražena Petrovića”, Šibenik 2019.


U sklopu nastavka dugogodišnje saradnje i prijateljstva, naš klub je u petak 18.10.2019. godine otputovao u Šibenik, gdje su učestvovali na tradiocionalnom turniru “19. Dani Dražena Petrovića”.

Turnir je bio namijenjen za godišta 2004. i mlađe a pored naše selekcije učestvovli su KK “Zadar” i KK “Split”.

Naši košarkaši su u večernjim satima stigli u Šibenik. Nakon smještanja, slijedio je obilazak grada i odmor.

Subota, 19.10.2019. bila je posvećena košarci i odigravanju utakmica turnira. Naši dečki su prvu utakmicu odigrali protiv sjajne selekcije KK “Zadar”. Uprkos želji naših košarkaša, ipak se nije moglo protiv bivšeg prvaka ABA Lige. Čestitke! Najefikasniji u našoj ekipi bio je Marin Bogić sa 14 poena.

U drugom susretu izabranici trenera su odmjerili snage sa odličnom ekipom KK ” Split”. Viđena je mnogo bolja igra naših košarkaša, nego u prethodnom susretu no ipak to nažalost nije bilo dovoljno. Zasluženo slavlje ekipe iz Splita, koja je pružila kvalitetniju predstavu. Čestitke!

Najbolji u našoj ekipi bili su Krak 15p, Bogić 11p, Glamočić 4p, Durek 2p, Mecavica 2p, Perak 2p.

Nakon utakmica, igrači i treneri su iskoristili slobodno vrijeme za uživanje u ljepotama grada Šibenika, te druženju uz basket na popularnom Baldekinu.

U nedjelju, 20.10. je odigran drugi dan turnira “19. Dani Dražena Petrovića” u Šibeniku. Naši dečki su odigrali susret protiv domaćina, ekipe ŠK “Dražen Petrović”.

Bio je to susret za treće mjesto. Iako su naši košarkaši dali sve od sebe, na kraju je bola bila domaćinska selekcija. Naši košarkaši su tako zauzeli 4. mjesto na ovogodišnjem turniru, pored zaista sjajnih i respektabilnih ekipa.

Prvo mjesto zauzela je izuzetna ekipa KK “Split”, drugo mjesto pripalo je ekipi KK “Zadar” i treće mjesto domaćinu turnira.

Bilo je to jedno zaista divno druženje, sklapanje novih prijateljstava te nastavak prijateljstva i suradnje dva kluba.

Ovim se putem zahvaljujemo, kako kolektivu ŠK “Dražen Petrović” tako i roditeljima koji su ugostili našu djecu na gostoprimstvu, fer i korektnom ponašanju, te što smo mogli biti dio ovogodišnje priče.

SVE SLIKE SA TURNIRA MOŽETE POGLEDATI NA OFICIJELNOJ FACEBOOK STRANICI NAŠEG KLUBA – “KK VODOPAD” JAJCE.