“18. Dani Dražena Petrovića”, Šibenik 2018.


U petak 19.10.2018. godine naši košarkaši 2005. i mlađi, putovali su u Šibenik, gdje su ih ugostili naši prijatelji iz Škole košarke “Dražen Petrović”.

Naši košarkaši i treneri učestvovali su na međunarodnom turniru koji se održava povodom manifestacije “18. DANI DRAŽENA PETROVIĆA”. Pored naše selekcije, učešće su također uzeli i KK “Split” te KK “Alkar” Sinj. Turnir se održao u subotu, 20.10.2018. godine.

Prva utakmica odigrana je protiv ekipe KK “Alkar” Sinj. Ekipa Alkara zasluženo je slavila protiv naših košarkaša, a neiskustvo i dosta podmlađen roster ipak su bili presudni za naše dječake. No ipak dosta svihjetlih tačaka imao je ovaj susret, što će u budućnosti sigurno doći na vidjelo. Čestitke pobjedniku.

U našoj ekipi se istakao Dorian Baković sa 15 poena.

Drugi susret odigran za treće mjesto, bio je protiv selekcije KK “Split”. Dobro igru pružili su naši dečki, igrali su hrabro i požrtvovano, ali je nedostajalo sreće te je tako ekipa iz Splita na kraju odnijela pobjedu. Naši su dječaci pokazali da se nikad ne treba predati, a nadamo se da će u buduće i sreća biti na našoj strani. Iskrene čestitke pobjedniku.

U našoj ekipi su se istakli Kolovrat 7p, Baković 10p, Žužić Alem 4p, Jurić i Perak 2p..

Zahvaljujemo se ekipama na fer i korektnom ponašanju. Čestitke organizatoru na odlično organizovanom turniru, te hvala na gostoprimstvu, i što nam je omogućeno da budemo dio ove lijepe priče.