Uspješno održan ‘Jajce Open 3×3’ 2021.


Zbog vanredne situacije uzrokovane pandemijom i radovima koji su se održavali u našem gradu, nažalost klasični Jajce Open 3×3, koji se održava dva dana na platou Doma kulture, protekle godine je otkazan. No ove godine, voljom i trudom članova kolektiva našeg kluba uz poštivanje svih epidemioloških mjera, turnir se vratio u centar kraljevskog grada.

Prvi dan turnira bio je rezervisan za dječake rođene 2007. i mlađe. Nastupilo je 5 ekipa sastavljene od dječaka koji treniraju u košarkaškom klubu “Vodopad”: ‘BLACKBURN’; ‘SCRAPPERS’; ‘TRIPLETS’; ‘MAMBA MENTALITY’; ‘VODOPAD’. Turnir je započeo sa odigravanjem grupne faze koja je donijela zaista sjajnu košarkašku predstavu naših dječaka; odigrano je 6 utakmica.

U sklopu turnira održano je takmičenje u šutiranju za tri poena, a u finalu su se našli IVAN JURIĆ iz ekipe “MAMBA MENTALITY”  i AJDIN HALILOVIĆ iz ekipe “TRIPLETS”, Šuterski mnogo raspoloženiji bio je Ivan Jurić  te tako osvojio prvo mjestoČestitke !

Ivan Jurić

Nakon grupne faze; uslijedilo je odigravanje utakmice za 3. mjesto te finalne utakmice. U utakmici za treće mjesto snage su odmjerile ekipe “MAMBA MENTALITY” i “TRIPLETS”. Zaista odlična utakmica, sa dosta uzbuđenja i neizvjesnosti. Na kraju zasluženo 3. mjesto zauzela je ekipa “MAMBA MENTALITY” (Ivan Jurić, Leon Dunin, Andrija Ištvanić, Edis Krak) rezultatom 16:9. Čestitke!

‘MAMBA MENTALITY’

U jednoj veoma jednostranoj finalnoj utakmici, pobjedu a time i titulu najbolje ekipe ovogodišnjeg turnira za 2007. godiše i mlađe odnijela je ekipa “BLACKBURN” (Harun Hodžić. Luka Budeš i Abdullah Julardžija), savladavši ekipu “VODOPAD” (Feđa Poričanin, Zejd Mecavica i Ajdin Lončar) rezultatom 10:1. Čestitke ekipi “BLACKBURN” ali i ekipi “VODOPAD”.

‘BLACKBURN’
‘VODOPAD’

Za MVP turnira (najboljeg igrača turnira) proglašen je HARUN HODŽIĆ iz ekipe “BLACKBURN”. Čestitke!

MVP Harun Hodžić

Drugi dan turnira teren su okupirale seniorske ekipe. Gledatelji su mogli da vide veoma atraktivan basket i da uživaju u ovom sportskom događaju. Nastupilo je 7 ekipa, koje su nam pružile odličnu predstavu: “SPACE JAM”, “BARE”, “GENGE”, “JUGOPLASTIKA”, “VODOPAD”, “STREETBALL”, “3×3 PLIVA”.

Također i u sklopu seniorskog turnira, najbolji šuteri su okušali svoje vještine u takmičenju šutiranje za tri poena, a u finalu su se našli BORIS JUKANOVIĆ  iz ekipe “BARE”  i ERMIN SULTIĆ iz ekipe “JUGOPLASTIKA”, a kao pobjednik je izašao ERMIN SULTIĆ. Čestitke !

Ermin Sultić

U utakmici za treće mjesto sastale su se ekipe “BARE” i “3×3 PLIVA”. Neizvjesna utakmica od samog starta, sa dosta uzbuđenja okončana je trijumfom ekipe “3×3 PLIVA” (Branislav Šormaz, Filip Bužanin, David Marković) rezultatom 7:10. Čestitke!

‘3×3 PLIVA’

U finalnoj utakmici, sastali su se košarkaši i treneri našeg kluba, te je ovaj finalni susret imao i epitet ‘prijateljski’. No nekog je na kraju ipak morao biti pobjednik. Pobjedu a time i titulu najbolje ekipe ovogodišnjeg seniorskog turnira je odnijela ekipa “SPACE JAM” (Kenan Popaja, Anto Marušić, Marin Bogić, Ajnur Glamočić i Adin Agić), savladavši ekipu “GENGE” (Antonio Sivonjić, Emir Vunić, Kenan Čejvan, Šekib Kahrić) rezultatom 17:8. u sjajnoj utakmici. Čestitke ekipi “SPACE JAM” na prvom mjestu ali i ekipi “GENGE” koja je pokazala odličnu borbenost i požrtvovanost i osvojila drugo mjesto.

‘SPACE JAM’
‘GENGE’

Za MVP turnira (najboljeg igrača turnira) proglašen je ANTO MARUŠIĆ iz ekipe “SPACE JAM”. Čestitke!

MVP Anto Marušić

Čestitke svim učesnicima i hvala svima koji su došli podržati naše košarkaše i klub. U protekla dva dana smo gledali prelijep basket uz druženje i zabavu, što je privuklo dosta gledaoca. To bi bilo to za ovogodišnji Jajce Open 3×3 2021; vidimo se iduće godine.

(kkvodopad)


You may also like...