Izvučene grupe za 3. ‘Košarkaški kup kraljevskog grada’

Od 16. februara/veljače 2018. godine u Gradskoj sportskoj dvorani Jajce starta treći internacionalni turnir „Košarkaški kup kraljevskog grada“ koji se organizuje u povodu svečanosti Dani općine Jajce.

Turnir donosi velika košarkaška imena ovih prostora i šire kao što su: KK Partizan Beograd, KK Cedevita Zagreb, OKK Spars Sarajevo, KK Budućnost Podgorica, FKSE Szekszárd, BC Stars Beč, PK Dražen Petrović Šibenik te domaćin turnira KK Vodopad Jajce.

Dvostruku titulu brani prvak BIH, ekipa OKK Spars Sarajevo, a ove godine će imati itekako težak zadatak ako žele da zadrže primat na jednom od najboljih i najjačih turnira u BiH, ali i šire.

Uz prisustvo medija, predstavnika Općine Jajce i sponzora, organizator turnira je upriličio izvlačenje grupa:

Grupa A

  1. OKK Spars Sarajevo
  2. KK Cedevita Zagreb
  3. KK Partizan Beograd
  4. Stars BC Vienna

 

Grupa B

  1. KK Vodopad Jajce
  2. KK Budućnost Voli Podgorica
  3. FKSE Szekszárd
  4. ŠK “Dražen Petrović“ Šibenik

U tri dana koliko će turnir trajati jajačka publika imat će priliku gledati preko 120 talentovanih košarkaša Bosne i Hercegovine,Crne Gore, Srbije, Mađarske, Hrvatske i Ausstrije.

Prva utakmica igra se u petak, 16.2.2018. godine u 16 sati,  a sastaju se  prošlogodišnji prvak, OKK Spars Sarajevo i KK Cedevita Zagreb. Zvanično otvorenje turnira predviđeno za 19 sati utakmicom između domaćina KK Vodopad Jajce i FKSE Szekszárd, prijatelja iz bratimljenog grada u Mađarskoj.

Organizator kupa je KK “Vodopad”, a pokrovitelj Općina Jajce koja obilježava 622. godinu od prvog pisanog pomena kraljevskog grada.

 

 

 

 

 

(kkvodopad)

 

 

You may also like...