Trener Salih Keljalić pojačao “Vodopad” – započeo proces rada na kondiciji i fizičkoj spremi (FOTO)


Nakon što su košarkaši Vodopada pobjedom započeli drugi dio sezone, aktivno su krenuli sa procesom rada na fizičkoj spremi i kondiciji.

Glavni razlog tome je što je klub dobio izuzetno pojačanje u stručnom štabu. Od ovog dijela sezone, član kolektiva je postao i trener Salih Keljalić.

Rođen je 2. aprila 1979. godine. Kao atletičar, ostat će zabilježen kao juniorski i seniorski rekorder na 110m sa preponama. Nastavlja se ostvarivati u polju atletike te 1999. godine ruši rekord star 30 godina. U više navrata bilježi vrijeme 14,13 sekundi.

Trener Salih Keljalić postigao je mnoge uspjehe u sportskoj karijeri, nakon toga je radio kao trener u KK “Koš” Sarajevo te AK „Sarajevo“ gdje je postavljao zavidne rezultate.

Bio je predstavnik BiH na Svjetskom juniorskom prventvu u Anesiju, osvojio zlatnu medalju na Tirol kupu zajedno sa kolegom Elmedinom Hećom u posuđenom bobu i iznajmljenim klizaljkama i još mnogo toga.

Čast nam je da je trener Salih postao dio ovog kolektiva a razgovarali smo i s njim o trenutnoj situaciji.

Kako se osjećate nakon povratka u Jajce i kada ste zvanično dio kolektiva kluba? Svi znamo kakve ste rezultate ostvarili u svojoj karijeri. Sigurno ste odlično pojačanje za klub. Kakvo je vaše mišljenje i vaš stav o svemu ?

Osjećaj je kao kada se vratite kući…. 20 godina biti u Sarajevu raditi sa mladima i raditi sa najboljim sportašima i trenerima, kolegama nauči se dosta toga a dosta toga još moram da naučim i u Jajcu sa mladim sportašima.

Pojačanje za klub..Huh ne znam, to bih ostavio za druge da komentarišu. Ja sam atletski-kondicioni trener; moj je posao popraviti biomehaničke nedostatke, motoričke slabosti, pedagoški i psihološki uticati i motivirati mlade sportaše.

To ja vidim kao pojačanje što se košarke tiče; 15 godina sam bio prisutan u košarci kao trener kondicioni i vidio jesam mnogo ali sam se brinuo više on kondiciji, psihi, tehnici trčanja – pliometriji – amortizaciji – prevenciji i rehabilitaciji povreda.

Ljetos ste lagano radili sa ekipom na kondiciji, a sada evo pripreme se odvijaju i u fitness klubu. Kako teku pripreme, rad sa ekipom, trenerima ? Koliki je značaj za ekipu do sada imaju priliku posebno raditi na kondiciju, fizičkoj spremi?

Dolaskom u Vodopad vidim jednu zdravu i dobru sredinu za rad i progres mladih košarkaša. Dobro sam primljen i dočekan od trenera Dr. Denisa Zjaje i kompletnog štaba, trenera Kenana, Edisa i drugih koji su u klubu , naravno i košarkaša.

Ekipa Vodopada se prvi put susrela sa jednim malim uvodom- kondicionim treningom, i sad kada sam počeo da radim sa njima dobro su momci prihvatili trening, rade , odgovorni su za pohvalu. Naravno počeli smo  dosta toga mijenjati kod njih ali imamo i vremena pred sobom i vrijeme će pokazati svoje.

Za kraj, kakva su vaša očekivanja što se tiče prvenstveno kluba, pa košarkaša, trenera, kompletnog kolektiva?

Planove za narednu godinu imamo. Ispravljamo po redu jednu po jednu grešku koju zapisujem , djelujemo kao tim naravno i radimo da bi smo što bezbolnije završili ovu sezonu i ušli spremniji u narednu sezonu.

Dolaskom trenera Keljalića, sada će se posebna pažnja moći posvetiti na fizičku spremu i kondiciju igrača.  A pripreme i proces su već počeli. Pored svojih treninga, momci imaju i treninge u fitnes klubu sa trenerom Keljalićem te će dodatno raditi na sebi.

Ovo je sjajna prilika da se klub dovede na još jedna viši nivo, a sa ovakvim pojačanjem mislimo da će to ići po planu. Mi želimo našim momcima i trenerima svu sreću i mnogo uspjeha u nastavku, a treneru Keljaliću srdačnu dobrodošlicu i povratak kući.

 

 

 

 

 

(kkvodopad)

 


You may also like...