Pioniri uspješni protiv Kiseljaka – najmlađi košarkaški “za dlaku” ispustili pobjedu


U gradskoj dvorani Jajce danas je odigrano XIX No1 Lige mladih između domaćina “Vodopad” i ekipe KK “Kiseljak”. Snage su odmjerile mini-basket i pionirske selekcije.

U utakmici najmlađih košarkaša odavno nije viđena “tjesnija” utakmica. Obje ekipe su odigrale najbolje što su mogle, pokazujući veliku volju za trijumfom. Niti jedna ekipa se nije rezultatski znatno odvajala, egal je bio skoro tokom sve četiri dionice. No onda je gostujuća ekipa uspjela slomiti otpor naših dječaka te preokrenuti rezultat u svoju korist. Krajnji rezultat je glasio 33:27 u korist ekipe iz Kiseljaka.


Najbolji pojedinci naše ekipe bili su Kolovrat 17p, Žužić 2p, Perak 4p, Čano 4p…

Utakmica pionirskih selekcija od samog početka je naslućivala na jednu dobru, borbenu utakmicu. Gosti su na kraju prve četvrtine otišli sa prednošću od 5 razlike. Ipak, naši momci se nisu dali poljuljati te su u nastavaka utakmice ušli sa dosta entuzijazma i samopouzdanja. Odlična igra u napadu, odlična odbrana su krasile igru naših pionira. Kontrolisali su rezultat tokom preostalog dijela susreta te trijumfovali rezultatom 72:50.

Istakli su se Lučić 12p, Rajić 17p, Baković 14p, Turudić 6p, Hadžić 4p, Durek 16p…

Čestitke gostima na pobjedi i hvala na fer i korektnoj igri, te čestitke našim pionirima na ostvarenoj pobjedi.

 

 

SVE SLIKE SA DANAŠNJIH UTAKMICA:
https://www.facebook.com/kkvodopad/photos/?tab=album&album_id=2060667430863948

 

 

 

 

 

(kkvodopad)

 


You may also like...