Jajce Open 3×3 2018. – Ekipa “OKLAHOMA” najuspješnija u kategoriji mini-basket

Prvi dan turnira “Jajce Open 3×3” 2018. koji je bio namijenjen dječacima koji su 2006. godište i mlađi uspješno je okončan. Vidjelo se dosta lijepih prodora, akcija, koševa od naših košarkaša.

Učešće je uzelo osam ekipa: “OKLAHOMA” ; “BOSTON” ; “CLEVELAND” ; “LAKERS” ; HOUSTON ; “VODOPAD” ; “DIVIČANI” ; “TIM JORDAN” a rezultati grupne faze su sljedeći :

BOSTON – TIM JORDAN   4:3

DIVIČANI – VODOPAD   4:3

HOUSTON – OKLAHOMA 3:5

CLEVELAND – LAKERS   5:2

BOSTON – HOUSTON   3:5

DIVIČANI – CLEVELAND   5:8

VODOPAD – LAKERS   3:5

TIM JORDAN – OKLAHOMA   3:9

DIVIČANI – LAKERS   4:5

TIM JORDAN – HOUSTON   3:9

BOSTON – OKLAHOMA   3:9

VODOPAD – CLEVELAND   2:3

U sklopu turnira održano je takmičenje u šutiranju slobodnih bacanja “ZLATNA RUKA”. Pobjednik je bio HAMZA TURUDIĆ. Čestitke!

A naši najmlađi košarkaši, članovi škole košarke su odigrali revijalnu utakmicu i pokupili mnoge simpatije prisutnih gledaoca.

Potom su slijedile utakmica za treće mjesto i finalna utakmica.
U utakmici za treće mjesto igrale su ekipe “HOUSTON” i “LAKERS”. Pobjednik i time osvajač trećeg mjesta bila je ekipa “LAKERS”.

U finalnoj, veoma napetoj utakmici, prvo mjesto uzela je ekipa “OKLAHOMA” za koju su nastupili : Tarik Čano,Leon Dunin i Zejd Mecavica. Savladali su ekipu “CLEVELAND” rezultatom 5:3.


Čestitke svim učesnicima i hvala svima koji su došli podržati naše najmlađe košarkaše. Sutra je na rasporedu juniorski turnir s početkom u 17 sati, čime nastavljamo ovogodišnji turnir u uličnoj košarci “Jajce Open 3×3“ 2018.

 

SVE FOTOGRAFIJE DANAŠNJEG TURNIRA:
https://www.facebook.com/pg/jajceopen3x3/photos/?tab=album&album_id=911665242354082

 

 

 

 

(kkvodopad)

You may also like...