Pripreme za najbolji košarkaški turnir u regiji u završnoj fazi


U povodu manifestacije Dani općine Jajce od 22. do 24. februara 2019. godine u organizaciji KK „Vodopad“ iz Jajca, održat će se 4. Međunarodni košarkaški kup kraljevskog grada.

Pripreme teku u najboljem redu što se tiče organizacijskog dijela, a trenutno se uigravaju domaći košarkaši.

Što se tiče organizacije, naš turnir može da počne već sutra, mi smo u potpunosti spremni. Ekipa koja radi unutar turnira dosta je uhodana, a ostalo nam je par detalja da se sve u potpunosti finalizira – kazao je Salih Keljalić, sportski direktor KK “Vodopad” Jajce.

Turnir donosi velika košarkaška imena s naših prostora i regije.

Ove godine pored prošlogodišnjih provjereno jakih selekcija OKK  “Spars” Sarajevo, KK “Cedevita” Zagreb, KK “Budućnost Voli” Podgorica, ŠK “Dražen Petrović” Šibenik, FKSE “Szekszárd” iz Mađarska, imamo i učesnika koje je svoje umijeće pokazao na 2. košarkaškom kupu, ekipa KK “Sava” Beograd te imamo čast ugostiti odličnu i ozbiljnu ekipu KK “Budućnost” iz Bijeljine – ističe Keljalić.

Pokrovitelj turnira je Općina Jajce, koja obilježava 623. godine od prvog pisanog pomena kraljevskog grada.

Ozbiljnost i sam značaj ovog turnira govori nam to da je u Bosni i Hercegovini pa čak i u regionu bivše Jugoslavije po samoj konkurenciji ovaj turnir jedan od najjačih koji se igra u ovom uzrasti – rekao je.

U taboru Jajčana vlada veliki optimizam.

Jako sam zadovoljan ovogodišnjom ekipom KK “Vodopad” koja će nastupiti na turniru. Ove godine ulogu trenera preuzeo je Kenan Popaja koji jako dobro pristupa radu i vodi sami tim, a sve to smo mogli vidjeti u prvenstvenim utakmica koje se igraju u okviru kantonalne lige – navodi Keljalić za Jajce Online.

Organizator je ove godine uveo neke novine sto se tiče tehničkog dela turnira.

Novina ove godine  na turniru je uživo statistika koju smo uveli, gdje će javnost moći da prati online svaku utakmicu kao i do sad, a tim da će moći pratiti i statistiku kako ekipe tako i pojedinih igrača što povećava ozbiljnost ovog turnira – zaključio je Salih Keljalić za kraj.

Sve utakmice odigrat će se u Gradskoj sportskoj dvorani.

 

 

 

 

(Jajce Online)

 


You may also like...