Uzbudljivo gostovanje u Vitezu – dva trijumfa i jedan poraz


Danas je u Sportskoj dvorani Vitez odigrano XV kolo No1 Lige mladih SBK/KSB 2018./2019. između selekcija OKK “Vitez” i KK “Vodopad” Jajce.

Prvi susret su odigrale mini-basket selekcije. Naši dječaci su odlično otvorili utakmicu, te odličnom igrom dolazili do sve veće prednosti te još jednom pokazali napredak u igri. Na kraju pobjeda rezultatom 18:60.

Čak 10 igrača je zabilježilo poene u našoj ekipi: Perak 8p, Žužić Alem 12p, Čano 8p, Kolovrat 4p, Halilović 4p, Dramac 8p, Julardžija Hamza 4p, Keran 2p, Julardžija Abdullah 4p.

Pionirska selekcija u utakmicu je ušla sa nešto slabijim tempom, no to ih nije spriječilo da odigraju onako kako najbolje znaju. Iskorištene greške protivnika, dobra igra u napadu i odbrani rezultirali su još jednim visokim trijumfom; 36:58.

U našoj ekipi dominirali su: Lučić 28p, Sadiković 14p, Durek 4p, Baković 6p, Glamočić 4p, Turudić 2p.

Utakmica juniorskih selekcija je kao i obično donijela najviše uzbuđenja, što je bila prava košarkaška poslastica za prisutne u dvorani. Ipak, dosta grešaka naših momaka koštale su ekipu pobjede. No, na greškama se uči, idemo dalje.

Čestitke domaćinima na pobjedi.

Najbolji pojedinci bili su Marušić 22p, Perak 7p, Mujić 6p, Bogić 4p..

Čestitke našim momcima na ostvarenim pobjedama. Također čestitke gostima te hvala na fer i korektnom ponašanju.

 

 

 

 

(kkvodopad)


You may also like...