“Jajce Open 3×3 2019.” – Ekipa “VODOPAD” pobjednik u kategoriji 2006. i mlađi


Prvi dan turnira “Jajce Open 3×3” 2018. koji je bio namijenjen dječacima koji su 2006. godište i mlađi uspješno je okončan. Vidjelo se dosta lijepih prodora, akcija, koševa od naših košarkaša.

Učešće je uzelo osam ekipa: “VODOPAD”, “GOLDEN STATE”, “TORONTO”, “LAKERS”, “CEDEVITA”, “BOSTON”, “HOUSTON” i “BROOKLYN” a rezultati grupne faze su sljedeći :

VODOPAD – HOUSTON   7:3

TORONTO – LAKERS  5:3

BROOKLYN – GOLDEN STATE 1:3

CEDEVITA – BOSTON 2:10

VODOPAD – BROOKLYN 11:3

TORONTO – CEDEVITA 6:1

HOUSTON – GOLDEN STATE 11:0

LAKERS – BOSTON 1:2

VODOPAD – GOLDEN STATE 11:3

TORONTO – BOSTON 8:6

HOUSTON – BROOKLYN 8:3

LAKERS – CEDEVITA 6:3

U sklopu turnira održano je takmičenje u šutiranju “ZLATNA RUKA”. Pobjednik je bio ARNES GLAMOČIĆ iz ekipe “CEDEVITA”. Čestitke!

A naši najmlađi košarkaši, članovi škole košarke su odigrali revijalnu utakmicu i pokupili mnoge simpatije prisutnih gledaoca.

Potom su slijedile utakmica za treće mjesto i finalna utakmica. U utakmici za treće mjesto igrale su ekipe “HOUSTON ” i “BOSTON” . Pobjednik i time osvajač trećeg mjesta bila je ekipa “HOUSTON” za koju su nastupili Ivan Jurić, Alem Žužić i Marin Vrdoljak. Čestitke!

U finalnoj, veoma napetoj i odličnoj utakmici, prvo mjesto uzela je ekipa “VODOPAD” za koju su nastupili : Leo Perak, Amar Keran i Luka Bogić. Savladali su ekipu “TORONTO” (Ajdin Halilović, Zejd Mecavica i Leon Dunin) rezultatom 9:4. Čestitke !

Za najkorisnijeg igrača turnira (MVP) proglašen je LEO PERAK iz ekipe “VODOPAD”. Čestitke!

Čestitke svim učesnicima i hvala svima koji su došli podržati naše najmlađe košarkaše. Danas je na rasporedu juniorski/seniorski turnir s početkom u 17 sati, čime nastavljamo ovogodišnji turnir u uličnoj košarci “Jajce Open 3×3“ 2019.

SVE SLIKE SA TURNIRA MOŽETE POGLEDATI NA LINKU ISPOD:
https://www.facebook.com/pg/jajceopen3x3/photos/?tab=album&album_id=1152730824914188

(kkvodopad)


You may also like...