Okončan prvi dio sezone Lige mladih SBK/KSB – pobjeda i poraz za kraj


U nedjelju, 20.12.2020. godine, naši košarkaši odigrali su posljednje susrete za 2020. godinu i prvi dio sezone. Domaćin je bila ekipa ŠK “Prvi koš” Vitez u kategorijama pioniri i juniori.

Prvu utakmicu odirgali su pioniri. Bolju igru od početka pružili su naši dečki, koju su uspjeli održati i tokom ostatka susreta. Bez puno pritiska i mirno priveli su utakmicu dominantno kraju te ostvarili još jednu pobjedu rezultatom 36:72. Dominirali su Hodžić 35p, Dunin 10p, Krak 5p, Julardžija 6p, Jurić 4p, Petrović 4p, Halilović 2p, Dramac 2p, Poričanin 2p, Mecavica 2p.

U drugom susretu snage su odmjerile juniorske selekcije. Nažalost, uprkos dobroj igri i ravnopravnim snagama, nađi momci nisu uspjeli izvojevati pobjedu. Na kraju pobjeda domaćina rezultatom 66:58. Najbolji u našem timu bili su Bogić 22p, Lučić 16p, Imamović 10p, Krak 6p, Glamočič 4p.

Ovim utakmicana okončan je prvi dio sezone 2020./2021. Lige mladih SBK/KSB a u nastavku vam donosimo kompletnu statistiku za prvi dio sezone u kategorijama PIONIRA i JUNIORA. Predpioniri trenutno zauzimaju 6. mjesto, pioniri 2.mjesto a juniori su na poziciji broj 4. Zbog nadolazećih blagdana slijedi pauza a utakmice se ponovo vraćaju 23./24. januara te se nadamo jos uspješnijem drugom dijelu sezone.

Također, povodom nastupajućih blagdana, slijedi nam i pauza sa trenažnim procesom a u dvoranu se ponovo vraćamo 04.januara 2021. godine. KK ‘Vodopad’ vam želi čestit Božić i sretnu Novu godinu.


You may also like...