Pioniri ubjedljivi u oba navrata – juniori pretrpjeli poraz


Nakon male pauze za naše košarkaše, jučer smo u okviru zaostalih kola Lige mladih SBK/KSB ugostili selekcije ŠK ‘Prvi koš’ Vitez te KK ‘Travnik’.

Prvo su odigrana dva susreta protiv selekcija iz Viteza a ‘igre’ su započeli pioniri. Izabranici trenera Redžića ušli su u ovaj dvoboj kao potpuni favoriti što su i opravdali predstavom na parketu. Sjajnom igrom u svakom segmentu, postigli su ukupno 105 poena a čak 32 u prvoj četvrtini. Na kraju zasluženo slavlje rezultatom 105:71. U nastavku vam donosimo statistiku meča:

U drugom susretu snage su odmjerile juniorske selekcije ova dva kluba. Podsjećamo naši momci su u prvom duelu poraženi na gostovanju u Vitezu te su jučer imali popravnu priliku. Utakmica je sjajno otvorena te su obje strane pružile odličnu igru. Rezultatski nije bilo velike prednosti te se većim dijelom igrao egal. No ipak naši momci nisu uspjeli izdržati do samog kraja te gosti odličnim šutem za tri poena rješavaju susret u svoju korist. Krajnji rezultat 57:71. U nastavku pogledajte učinak naše ekipe:

Uslijedila je pauza te posljednji susret dana protiv pionirske selekcije košarkaškog kluba ‘Travnik’. Druga utakmica Hodžića, Jurića i ekipe u jednom danu ali i druga sjajna košarkaška predstava. Podsjećanja radi naši dečki ostvarili su u prvom dijelu sezone u Travniku visoku pobjedu od skoro 100 poena razlike, te su i ovaj put dominantnom pobjedom zaključili sezonu.

Na kraju je održana dodjela priznanja za naše dječake koji su ove sezone zauzeli respektabilno 2.mjesto. Čestitke treneru Redžiću i ekipi.

Zahvaljujemo se gostima na fer i korektnoj igri a mi se okrećemo i zvanično posljednjem susretu ove sezone a to je gostovanje juniorskoj selekciji OKK ‘Vitez’.

(kkvodopad)


You may also like...