Liga mladih SBK/KSB – pobjeda i poraz protiv selekcija iz Fojnice


Na parketu sportske dvorane u Jajcu jučer smo ugostili pionirsku i kadetsku selekciju KK ‘Star’ Fojnica. Odigrane su dvije sjajne utakmice; jedna pobjeda pripala je našim dječacima dok su u drugom susretu bolju igru pokazali gosti.

Dvoboj pionirskih selekcija pripao je našim dječacima koji su od starta dali do znanja da je ovo njihova igra. Dramac i ekipa sjajnom igrom kontrolisali su ritam susreta, nedopustivši protivniku da stvori šansu za povratak u igru tokom sve četiri dionice; na kraju zaslužena pobjeda rezultatom 58:37. Istakli su se Dramac 32p, Lončar 8p, Žužić 6p, Crnoja 6p, Budeš 6p.

Susret kadetskih selekcija donio je mnogo neizjesniju košarkašku predstavu. Prva četvrtina završena je neriješeno. Ostatak utakmice igrao se poen za poenom, niti jedna ekipa nije se rezultatski odvajala, što je ukazivalo na furioznu posljednju četvrtinu a tako je i bilo. Ponovo sjajna igra na obje strane, no u jednom trenutku uslijedio je manjak koncentracije naših momaka što su gosti znali kazniti te pred kraj susreta preokrenuli rezultat u svoju korist i zasluženo slavili rezultatom 58:70. Najbolji pojedinci naše ekipe bili su Jurić 20p, Vučenovič 12p, Halilović 10p, Petrović 8p..

Čestitamo ekipi iz Fojnice na ostvarenoj pobjedi te hvala na fer i korektnoj igri. Također čestitke i našim momcima; idemo dalje!

 

 

 

(kkvodopad)


You may also like...