‘Vodopad’ niže pobjede – kadeti i pioniri slavili u Kiseljaku


U 4. kolu Lige mladih SBK/KSB naši dječaci bili su gosti selekcijama KK ‘Kiseljak’. Odigrana su dva susreta a naši pioniri i kadeti ubjedljivo su slavili.

Pionirska selekcija je nakon poraza u proteklom kolu željela nadoknaditi zaostatak te se tako iskupiti. Želja je bila vidljiva od početka – atmosfera na vrhuncu a ništa manje nije obećavala igra na terenu. Odlično izdanje u svakom segmentu, kao da je obrisalo loše izdanje u proteklom kolu – odbrana i napad bili su fantastični i nije bilo prostora za domaćina da napravi konkretan potez. Na kraju zasluženo slavlje i povratak na pobjedniči put rezultatom 29:62.  Dominirali su Ahmed Kilim 24p, Ajdin Lončar 18p,Zvonimir Crnoja 8p, Anes Halilović 3p, Muharem Majdanac 2p, Tarik Joldić 2p.

Odlično i uvjerljivo izdanje imala je i naša kadetska selekcija, koja ove sezone u dosadašnjem toku zaista igra divnu košarku. Ekipa predvođena sjajnim trojcem Jurić-Vučenović-Petrović hrabro korača kroz novu sezonu. U drugom ovosezonskom susretu, sa 20 poena razlike savladali su vršnjake iz Kiseljaka te tako ostvarili još jedan trijumf. Dominacija na terenu tokom cijelog susreta, rezultirala je pobjedom rezultatom 56:76 a najuvjerljiviji su bili Ivan Jurić 32p, Dejan Vucenovic 20p, Bojan Petrović 16p, Ajdin Halilović 3p, Luka Bogić 3p, Vedad Žužić 2p.

Zahvaljujemo se domaćinu na fer i korektnom ponašanju te velike čestitke našoj ekipi!

 

 


(kkvodopad)


You may also like...