Eurobasket U18: BiH poražena od Srbije


Juniorska košarkaška reprezentacija BiH večeras je poražena od Srbije u četvrtfinalnom duelu Eurobasketa u Slovačkoj rezultatom 50:82.

Utakmicu su bolje otvorili bh. reprezentativci. Izabranici Borisa Džidića su kontrolisali tempo igre na samom početku i igrali mnogo bolju odbranu od svojih protivnika.

Ipak, ofanzivno nisu bili toliko dobri, pa je rezultat nakon četiri minute igre bio 7:7.

U nastavku je pored Čampare u redovim BiH proradio i Sikiraš, a do kraja prve četvrtine vodila se velika borba za svaki poen. Na odmor nakon prvog perioda se otišlo sa rezultatom 19:15 za Srbiju.

Prvo ime Srbije u prvoj četvrtini bio je Petrović sa 5 poena.

Drugi period bolje otvara reprezentacija Srbije koja dolazi u prednost od 22:15, a u redovima reprezentacije BiH se osjeti određena doza nervoze.

Za Srbiju su proradili Momirov i Petrusev, te Srbija dvije minute do kraja prvog poluvremena ide na prednost od 11 poena, 32:21.

Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 37:24 za selekciju Srbije.

Drugo poluvrijeme reprezentacija Srbije otvara mnogo bolje i nakon četiri minute igre u nastavku bilo je visokih +22. Rezultat je glasio 49-27.

Srbija je do kraja i ove dionice držala prednost pa je treći period završen rezultatom 61:37.

U četvrtoj četvrtini nije bilo mnogo promjena, Srbija je održavala visoku razliku i meč završila u plusu od 32 poena, 82:50.

 

 

 

(N1)


You may also like...