Čejvan: S velikom motivacijom smo dočekali povratak u dvoranu


Već šestu godinu Košarkaški klub “Vodopad” iz Jajca predstavlja najzdraviji sportski kolektiv u gradu za razvoj mladih sportista, prvenstveno košarkaša.

Košarka u Jajcu, uz malu podršku može da ima veoma svijetlu budućnost. Naš grad je oduvijek obilovao kvalitetnim pojedincima, sportistima, talentima, reprezentativcima iz svih sportova.

U intervjuu za naš portal Jajce Online, jedan od trenera, Kenan Čejvan, odgovarao je na pitanja i dao komentar na aktuelno stanje u košarkaškom klubu Vodopad iz Jajca, selekcijama i problemima koje je izazvao koronavirus..


Koronavirus je ostavila ogroman trag u svijetu sporta? Kako je Vaš klub sve to podnio?

-Pa mislim da nas je ova situacija s virusom sve zatekla u onom, da tako kažem, najgorem mogućem trenutku. Sama košarkaška sezona dosegla je svoj vrhunac; ušli smo u dio sezone gdje je zapravo najzanimljivije, no evo, nažalost zaustavljeni smo tu. Svima nam je teško pala prinudna pauza i promjena naših aktivnosti tokom sezone. No bez obzira na to, uspjeli smo održati pozitivnu atmosferu; članovi našeg kluba su bili aktivni i koristili svaki trenutak da se druže s loptom; iščekivali povratak na parket – tako da nismo dopustili ni zloglasnom virusu da nam oduzme ljubav prema ovom sportu. Sada se već polako vraćamo u kolosijek.

Nedavno ste počeli s trenažnim procesom. Da li ste zadovoljni s formom igrača?

-Tako je. Ponovo smo na okupu a igrači, kao i mi treneri, s velikom motivacijom smo dočekali povratak u dvoranu. S obzirom na jednu iznenadnu, dužu pauzu, igrači su u zaista odličnoj formi; koristili su slobodno vrijeme te su radili individualno na fizičkoj spremi, što je zaista za svaku pohvalu i mnogo govori o njihovoj posvećenosti. Pred nama je dug period rada i usavršavanja, te vjerujem kako ćemo još spremniji dočekati izazove koji su pred nama.

Koji su planovi kluba u budućnosti?

-Kada je u pitanju plan kluba u vremenu koje je pred nama, tu na prvom mjestu dolazi dodatno jačanje i podizanje kvalitete rada sa školom košarke i omladinskim selekcijama. Na tom polju klub ulaže veliki trud kako bi školovao mladi trenerski kadar, koji će biti stub i nosilac trenažnog procesa, a koji će ujedno odgovoriti svim zadacima i izazovima koji se pred njih postave. Fokus će svakako biti Omladinska liga SBK, potom nastavak naših, sada velikih i regionalno poznatih projekata kao što su “Međunarodni košarkaški kup Kraljevskog grada”, “Jajce OPEN 3×3”, košarkaški susreti s našim prijateljima u zemlji, regionu i Europi, posjeta renomiranim košarkaškim kampovima, individualni rad s poznatim košarkaškim trenerskim imenima itd.

Ostalo…

-Iskoristio bih ovu priliku da pozovem sve one koji se žele oprobati u najljepšem sportu da slobodno naprave taj iskorak i pridruže se našem kolektivu. Osjetio sam na svojoj koži, kroz članstvo u ovom kolektivu, kako kao igrač tako i kao trener; da se kroz sport, posebno kroz košarku u ovom klubu mnogo toga novog nauči, stječu nova prijateljstva, iskustva, i gradi ličnost jer se zaista trudimo našim omladincima na najkvalitetniji način predočiti šta zapravo znači biti dobar sportista i uživati u igri; a sve to naravno kroz prilagođen plan i program.

(JajceOnline)


You may also like...